Izjave trenera
42

Musemić: Zasluženo smo pobijedili; Nalić: Znao sam da nećemo primiti gol iz igre

Piše: N. K.
Husref Musemić (Foto: D. S./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: D. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva pobijedili su na stadionu Asim Ferhatović Hase u okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Slobode rezultatom 1:0, a nakon utakmice trener Bordo tima Husref Musemić bio je zadovoljan novim trijumfom.

"Znali smo da je Sloboda kvalitetan protivnik. Ipak, mislim da smo na kraju za nijansu bili bolji i zasluženo slavili pobjedu. Sloboda je imala veliku priliku na startu meča, ali mi smo imali više dobrih prilika. Nedostajala je završnica u par navrata, ali na kraju mogu samo čestitati mojim momcima jer je kod njih očito bio primjetan voljni moment", rekao je Musemić.

Trener Sarajeva se osvrnuo i na naredno kolo, u kojem Bordo tim gostuje GOŠK-u u Gabeli.

"GOŠK nam je dužnik već godinama, ne samo ove sezone. Želimo nastaviti pobjednički niz i derbi sa Željezničarom dočekati u lijepoj atmosferi", poručio je Musemić.

Slobodin trener Zlatan Nalić je uprkos porazu bio zadovoljna igrom svoje ekipe.

"Možemo biti zadovoljni s našom ekipom. Pokazali smo hrabru igru i divovsku borbu. Pokušali smo i fizički biti dominantni. Prije utakmice sam znao da nećemo primiti gol iz igre i tako je bilo na kraju. Primili smo gol iz penala. Uspostavili smo jako dobru kontrolu u veznom redu i bili smo opasni prema naprijed. Radimo šta možemo i mislim da možemo biti zadovoljni", rekao je Nalić.