Obavio razgovor s klubom
160

Musemić: Zajednička želja je da budemo bolji, Sarajevo već radi na pojačanjima

Piše: D. B.
Husred Musemić (Foto: M. O./Klix.ba)
Husred Musemić (Foto: M. O./Klix.ba)
Trener FK Sarajevo Husref Musemić danas je obavio razgovor s čelnicima kluba s ciljem rješavanja njegovog statusa, a s obzirom na činjenicu da mu ističe ugovor. Danas ništa konkretno nije odlučeno pa će novi sastanak biti održan u subotu.

Musemić je i ranije isticao da mu je veoma važno znati u kojem će pravcu klub ići te da li se poklapa njegovo mišljenje s mišljenjima vodstva.

"Mene je interesovalo u kojem pravcu Sarajevo želi ići, više nego to hoću li ja ostati. Zanimalo me je da li nam se poklapaju mišljenja i pogledi, sad smo na istim talasnim dužinama. Puno toga ovisi o investitoru, ali mi imamo generalno isto mišljenje, a to je da želimo biti bolji. U subotu ćemo ponovo razgovarati", izjavio je Musemić za portal Klix.ba.

Iako još uvijek nije riješeno pitanje trenera, Sarajevo već traži pojačanja.

"Sarajevo je neovisno o mom statusu počelo da radi na igračkom kadru, zna se šta je Sarajevu potrebno, na kojim pozicijama je ekipa deficitarna. U kontaktu sam s Emirom Hadžićem (sportski direktor), šta god bude sa mnom, važno je da se pogodi s pojačanjima. Zna se gdje su potrebna", rekao je trener koji je ove godine osvojio duplu krunu.

Njegova želja je da ostane šef stručnog štaba kluba s Koševa.

"Vjerovatno će se u subotu više znati, ali će konkretnije defitinitivno biti. Želja mi je da imamo saradnju, ali da imamo zajedničke interese i poglede. To je vrlo bitno", završio je Musemić.