Izjave nakon meča
13

Musemić: Zadovoljan sam, kritike su urodile plodom; Starčević: Nismo imali hrabrosti

Piše: K. H.
Trener Sarajeva Husref Musemić istakao je zadovoljstvo zbog pobjede protiv Tuzla Cityja u meču 9. kola Premijer lige BiH rezultatom 2:0, dok je trener novog premijerligaša kazao da njegova ekipa nije imala snage protiv Bordo tima.

Musemić je kazao da je njegov tim na vrijeme postigao pogotke te da je zadovoljan zbog pobjede.

"Drugo poluvremene je bilo bolje od prvog, poslije prečke i promašenog penala smo očekivali da nas protivnik kazni, međutim u u nastavku je to bilo puno bolje, zabili smo pogotke na vrijeme, utakmicu smo priveli kraju i mogu biti zadovoljan. Iskreno sam rekao da nisam zadovoljan igračima s klupe, ali danas je bilo sasvim drugačije i očigledno je da je kritika urodila plodom", kazao je Musemić:

"Velež je kvalitetna ekipa, bit će motivisani, očekuje nas pun stadion i izuzetno teška i zahtjevna utakmica", završio je trener Sarajeva.

Starčević je kazao kako je očekivao da njegova ekipa u drugom poluvremenu nadahnuta dobrim rezultatom iz prvog pokuša ugroziti gol Sarajeva, ali da za to nisu imali snage.

"Možemo biti zadovoljni prvim poluvremenom, međutim, u drugom poluvremenu kada smo trebali biti hrabriji i rasterećeniji smo kleknuli. Iz druge situacije koju nismo zatvorili ekipu Sarajeva smo primili pogodak, a kasnije nismo imali snage da odgovorimo danas razigranoj ekipi Sarajeva. Za razliku od prethodnih utakmica, nismo bili opasni po gol protivnika, tako da nam ostaje analiza pred sljedeće utakmice. Postali smo prepoznatljivi po nekim akcijama, moramo promijeniti neke stvari kako bi bili opasni u sljedećim utakmicama", kazao je Starčević, nakon čega je najavio meč protiv Zrinjskog u okviru Kupa BiH:

"Pokazali smo da možemo igrati protiv Zrinjskog kvalitetno i rasterećeno, ali naš glavni cilj je da što bolje odigramo u prvenstvu", završio je Starčević.