Izjava nakon meča
2

Musemić: Vidjet ćemo do kada će ovo trajati, utakmica je bila dobra

K. H.
Husref Musemić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Trener Tuzla Cityja Husref Musemić nakon utakmice protiv Širokog Brijega (2:2) u okviru 21. kola nogometne Premijer lige BiH rekao je da se njegovom timu opet desilo da protivnik bolje otvori meč, ali i da njegovi igrači nisu imali sreće u pojedinim trenucima utakmice.
Iako je teren na Tušnju bio u jako lošem stanju i igrači su imali izuzetno teške uslove za igru, na kraju su iznad svakih očekivanja viđena čak četiri pogotka, po dva na obje strane. Široki je dva puta vodio, a domaći tim je ipak uspio doći do jednog boda.

"Dobra utakmica s obzirom na teren na kojem smo igrali... Opet se dešava da protivnik bolje otvori utakmicu, mi smo nešto promijenili u nastavku, a eto, desi se da lopta neće, neće šansa i protivnik to kazni. Vidjet ćemo do kad će to trajati", rekao je Musemić nakon meča i dodao:

"Svaka utakmica je teška. Slijedi nam duel protiv Veleža koji je jako kvalitetna ekipa, ali ako ništa, imat ćemo uslove da igramo nogomet. Kada kod nas kažeš nešto za teren, to odmah smatraju kao da tražiš opravdanje."

Tuzla City ostaje na drugom mjestu na tabeli sa 38 osvojenih bodova, dva više od Borca koji je na drugom mjestu te sedam više od Sarajeva.