Trener Sarajeva
13

Musemić uoči susreta sa Zrinjskim: Moramo pobijediti prvaka države

Piše: D. B.
Husref Musemić (Foto: H. M./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: H. M./Klix.ba)
U prostorijama FK Sarajevo održana je konferencija za medije na kojoj se novinarima uoči utakmice 9. kola Lige za prvaka BiH protiv Zrinjskog obratio šef stručnog štaba Bordo ekipe Husref Musemić te najavio borbu za pobjedu.

"Ako želimo biti treći, prvak države se mora pobijediti. Oni su rasterećeni, ali ne kao mi. Možemo očekivati otvorenu utakmicu i mnogo golova. Želimo pobjedu i ova dva kola odigrati ozbiljno. Rahmanović i Sarić se vraćaju nakon kartona, Bekić je upitan, Lelić je prehlađen. Crepulja će danas operisati meniskus, nadam se da će se oporaviti do priprema. U dobrom raspoloženju dočekujemo prvaka države", izjavio je Musemić.

Novinare je zanimalo da li će ekipa FK Sarajevo napraviti špalir za Zrinjski, klub koji je treći put u nizu prvak BiH.

"Ne znam, nije do mene, zašto ne. Treba to ispoštovati, ali s organizacijom nemam ništa. Baki (trener Zrinjskog Blaž Slišković) i ekipi ću čestitati", rekao je šef stručnog štaba kluba s Koševa.

Plemići su prvaci, tako da za njih ova utakmica nema rezultatski značaj. Moguć je kombinovani sastav, ali Musemić neće puno mijenjati.

"Olakšavajuća je okolnost što su prvaci, bilo bi teže da nije tako. Oni koji su manje igrali, a koji dobiju šansu, pokušat će dokazati, pretpostavljam da će biti tako. Ja neću praviti velike promjene, znam igrače, a ova utakmica ne može promijeniti moje mišljenje u pozitivnom ili negativnom smislu", kazao je Musemić.

Stručni štab ima viziju o tome kako će ekipa izgledati naredne sezone.

"Imamo već sliku o tome ko ostaje, a ko ide. Ne želimo pogriješiti u procjeni. Možda će se danas više znati o sudbini Sarića, on je dobio ponudu za novi ugovor. Sad treba da se izjasni", otkrio je trener Sarajeva.

Bordo tim će naredne sezone igrati u Evropi.

"S obzirom na probleme koje sam zatekao kada sam došao, dobro je što smo izborili Evropu, ali ja nikad nisam zadovoljan", završio je Musemić.