Pred Široki Brijeg
3

Musemić: Svi u klubu smo puno naučili ovog proljeća, volio bih da su navijači tu

Piše: K. H.
Husref Musemić (Foto: D. S./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: D. S./Klix.ba)
Trener Sarajeva Husref Musemić kazao je na konferenciji za medije pred meč protiv Širokog Brijega da njegovom timu treba pobjeda te da bi volio da navijači pruže podršku klubu.

"Do kraja prvenstva je ostalo pet utakmica, a mi možemo i želimo biti treći. Ukoliko želimo doći do toga, onda moramo dobiti Široki Brijeg. Njih, kao i nas prate problemi s povredama, a sigurno je da nas očekuje zahtjevan meč. Protiv Željezničara smo odigrali dosta konkretno, a što se tiče igračkog kadra, ništa posebno se nije promijenilo. Može svašta da se desi, Halilović je jučer trenirao, ali ne mogu ništa više reći. Velkoski se žali na udarac u rebro, a vidjet ćemo, jer imamo još dva dana", rekao je Musemić.

Nakon toga, on je rekao da Širokom Brijegu odgovara i remi na Koševu, ali da je Sarajevo prošlu polusezonu slavilo 2:0.

"Širokom Brijegu odgovara i remi, to im može biti kao pobjeda. Prošle jeseni smo ih porazili 2:0, a ako budemo igrali tako, onda se imamo čemu nadati. Ako postignemo rano gol, to bi nam olakšalo posao, ali nećemo otvoriti sve kapije na početku. Sve zavisi od tima koji će igrati. Volio bih da su navijači tu, potrudit ćemo se da ovu sezonu završimo normalno, s obzirom na to da je proljeće bilo kakvo je bilo. Puno smo svi u klubu naučili", rekao je Musemić.

Meč između Širokog Brijega i Sarajeva igra se u nedjelju.