Nogomet
101

Musemić slavi 52. rođendan: Želim uvjerljivu pobjedu protiv Libertasa

Piše: Dalibor Bošnjak
Husref Musemić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Šef stručnog štaba FK Sarajevo, Husref Musemić, danas slavi 52. rođendan. Njegova želja je da Bordo ekipa večeras u prvoj utakmici 1. pretkola Evropske lige na stadionu Asim Ferhatović Hase pobijedi Libertas te da "dogura" što dalje u ovom takmičenju.

"Želja mi je da večeras pobijedimo što većom razlikom, tako da naši navijači budu zadovoljni. Također. želim da što dalje doguramo u Evropi, jer je to ono najbolje za mene, za igrače, klub i navijače", otkrio je Musemić za portal Klix.ba. svoju rođendansku želju.

Musemić je rođen 1961. godine u Janji kod Bijeljine. Nogometnu karijeru je počeo u lokalnom klubu FK Radnik. Najveći dio svoje karijere je proveo u FK Sarajevo, a nastupao je i za Crvenu zvezdu, Hearts, Twente, Venlo i SC Pfullendorf. Titule prvaka bivše države je osvojio sa FK Sarajevo 1985. godine, a sa Zvezdom 1988. godine. Upisao je po jedan nastup za reprezentaciju bivše Jugoslave te BiH.

U trenerskoj karijeri je vodio Đerzelez Zenicu, FK Sarajevo, NK Čelik i Olimpic. Sa FK Sarajevo je osvojio titulu prvaka BiH 2007. godine. Osvajač Kupa BiH je bio 2005. godine.