Pred meč s Krupom
95

Musemić: Situacija nije ni dobra ni prijatna, treba nam pomoć navijača

Piše: K. H.
(Foto: H. M./Klix.ba)
Trener Sarajeva Husref Musemić kazao je na konferenciji za medije pred ligaški meč protiv Krupe da će evidentna kriza u kojoj se bordo ekipa nalazi proći, s njim ili bez njega.

Musemić je prije svega pohvalio Krupu za koju je rekao da su kvalitetna i rasterećena ekipa, a otkrio je da Ahmetović, Adukor i Hebibović neće biti u sutrašnjem sastavu.

"Situacija je takva kakva je, nimalo prijatna i nimalo dobra. Nakon toga nalazite se pod imperativom i vrstom pritiska, a tu smo se sami doveli. Moramo pokušati naći izlaz iz toga, Krupa je kvalitetna i rasterećena ekipa, odigrala je kvalitetne utakmice ove sezone i sigurno je da nas očekuje neizvjesna utakmica. Prošlu utakmicu punu preokreta na Koševu smo izgubili, a sutra se nadam da ćemo slaviti protiv ekipe koju smo već jednom dobili u proljetnom dijelu. Imamo igrače koji pokušavaju izaći iz krize koja je evidentna i dugo traje. Ahmetović, Adukor i Hebibović neće biti u konkurenciji. Adukor dobro trenira, dok je s drugom dvojicom situacija malo teža", rekao je Musemić pa nastavio:

"Imamo dosta problema jer nemamo tri standardna igrača, ali šta je tu je. Puno se stvari sručilo na nas ovako i onako i situacija je trenutno ovakva. Pozivam navijače da pomognu i Sarajevo će izaći iz krize jednog dana. Podrška nam puno znači iako su oni s pravom ljuti i nezadovoljni i sve će ovo jednom proći, sa mnom ili bez mene", kazao je Musemić.

On se nakon toga osvrnuo na prvog strijelca lige Mersudina Ahmetovića koji nije postigao nijedan pogodak u drugoj polusezoni, ali ponajviše zbog povrede koju je doživio.

"Ako je Ahmetović prvi strijelac, a Krste drugi, onda to dosta govori koliko nam fali napadač jer nisu dali nijedan gol na proljeće. Od ovoga što imamo pokušat ćemo napraviti nešto, nemamo puno alternativa, ali ne mogu vjerovati da će Ahmetović toliko dugo biti van terena. Koliko smo bili spremni na to ili nismo, kada smo željeli dovesti Obradovića, pa nismo, ali smo doveli igrača koji se tek sada vraća u optimalnu formu", istakao je Musemić.

Trener Sarajeva se nakon toga osvrnuo na Elvisa Sarića koji je nosio dres reprezentacije u prijateljskim mečevima protiv Bugarske i Senegala, a istakao je želju da on i sljedeće godine igra za Sarajevo.

"Lelić je odigrao kvalitetno protiv Slavije. On je čudan igrač ili vas oduševi ili vas razočara, a u meču protiv Krupe bit će u konkurenciji. Sarić je odigrao zahtjevnu utakmicu, imao je putovanja i odradio je jedan trening s nama. On je u svojoj karijeri navikao na taj ritam, igrao je u nogometnim uslovima i puno se potrošio. Mislim da će biti spreman za igru", kazao je Musemić, a nakon toga nastavio:

"Ne mogu vam ja odgovoriti na pitanje o novom ugovoru, to rade ljudi koji vode klub. Za navijače je teška situacija, ali sport je čudna igra. Normalno da sve zavisi od trenera koji bira igrače, ja sam imao na zimu vrijeme za odabir i odabrao sam nešto, a ovo što se desilo nije niko mogao pretpostaviti. Sarić je zimus imao ponudu iz Bjelorusije i mislim da sam bio u pravu. Mi nismo bili za to da se proda i nismo vidjeli korist, a drago mi je, jer sam znao da zaslužuje igrati u boljoj ligi i što će kroz reprezentaciju otići u bolji klub. Ja želim da on ostane, ali nemam veze s ugovorima", završio je Musemić.

Susret između Sarajeva i Krupe igra se u subotu na stadionu Koševo od 18:00 sati.