Poslije derbija u Mostaru
85

Musemić: Rezultat je realan, a bod velik jer je izboren kod direktnog konkurenta

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Sarajevo je u samom finišu derbija protiv Zrinjskog ispustilo prednost, ali trener Husref Musemić nije razočaran remijem. Na konferenciji za novinare poslije utakmice kazao je da je 2:2 možda i najrealniji ishod.

Musemić je kazao kako je utakmica bila kvalitetna što potvrđuju četiri postignuta gola, te da mu je drago da na terenu nije bilo grubosti.

"Zrinjski je bio bolji prvi dio, kod vodstva 1:0 imali su priliku da zabiju još jedan gol. Mi smo se u drugom dijelu digli, postigli dva gola. Na kraju, nakon svega što smo vidjeli, možda je ovo i realan rezulta", kazao je trener tima s Koševa.

Musemić smatra da je ovo za njegovu ekipu važan bod jer je izboren protiv direktnog konkurenta. Izrazio je žaljenje zbog scena na kraju, a nada se da neće biti teška povreda njegovog kolege Muhameda Džakmića.

"I prije su neke flaše letjele, najbitnije da on bude dobro", kazao je.

Musemić je prokomentarisao suđenje kazavši da je derbije teško suditi, da je mnogo kartona bilo i u nedavnom derbiju sa Željezničarom.

"Sudije možda daju previše kartona iz želje da sve zadrže pod kontrolom. Puno je kartona podijelio, uvijek može bolje. Vjerovatno ni njemu nije bilo lako. Da li je sudija izgubio konce zadnjih dvadeset minuta ili nije, nek' drugi sude", zaključio je Husref Musemić.

Derbi 16. kola Premijer lige između Zrinjskog i Sarajeva završen je rezultatom 2:2, a kraj utakmice obilježen je incidentom u kojem je povrijeđen pomoćni trener Sarajeva, Muhamed Džakmić.