Liga za opstanak
8

Musemić: Protiv Olimpika moramo slaviti, kvalitetnija smo ekipa

Klix.ba
Husref Musemić
Husref Musemić
Mladost će u okviru 3. kola Lige za opstanak na ugostiti ''davljenika'' Olimpik. Sarajevski tim se grčevito bori za opsatanak u premijeligaškom društvu i svaka od narednih osam utakmica je ključna za ovu ekipu, dok tim iz predgrađa Kaknja traži svoj prvi trijumf u Ligi za opstanak nakon remija protiv Čelika i ubjedljivog poraza na Pecari. Povodom naredne utakmice su se medijima obratili trener Mladosti Husref Musemić i golman Emil Velić.

''Sigurno je da smo kvalitetnija ekipa, u posljednje vrijeme igramo jako dobro, ali nas bodovni saldo ne prati u tome. Protiv Olimpika moramo slaviti i postaviti stvari na pravo mjesto te u dobroj atmosferi dočekati susret Kupa BiH sa Sarajevom'', rekao je Musemić.

Mladi golman Mladosti Emil Velić se osvrnuo na ubjedljiv poraz njegove ekipe u Širokom Brijegu.

''Bio je to nesretan poraz, igrali smo dobro, nizali šanse, ali jednostavno nismo imali sreće. Stigla je kazna i ubjedljivo smo poraženi, mada taj rezultat zaista nije realan i ne predstavlja pravi odnos snaga nas i Širokog'', rekao je Velić.

Potom je govorio u utakmici s Olimpikom.

''Nakon visokog poraza na Pecari, moramo pružiti svoj maksimum i slaviti. Nama je svaka utakmica bitna, a posebno ova protiv Olimpika. Pobjedom bi poraslo naše samopouzdanje pred izuzetno bitnu utakmicu sa Sarajevom.", kazao je golman Mladosti.

Emil Velić
Emil Velić

Nakon povrede se u ekipu iz Doboja kod Kaknja vraća sjajni Sinan Ramović, kao i brzonogi Mićo Kuzmanović koji je odradio jednu utakmicu ''kazne'' nakon tri javne opomene.

Musemić i Šabić neće moći računati jedino na povrijeđenog Senada Karahmeta koji je propustio sve 'proljetne' utakmice zbog povrede koljena.

Susret između Mladosti i Olimpika na rasporedu je u subotu 8. aprila u 16:30 sati na stadionu ''MGM Farm'' u Doboju. Pravdu na ovom meču će dijeliti Antoni Bandić (Grude) s pomoćnicima Daliborom Hrstićem (Ljubuški) i Markom Perićem (Mostar), dok je četvrti sudija Husein Terzić (Travnik). Delegat susreta je Dubravko Mišković (Livno), a posmatrač suđenja Željko Perić (Mostar).