Povratak na Koševo
0

Musemić: Protiv Olimpica će biti teško, treba nam podrška navijača

Piše: Dalibor Bošnjak
Husref Musemić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Novi šef stručnog štaba FK Sarajevo, Husref Musemić, kratku pauzu u proljetnom dijelu sezone u BHT Premijer ligi koristi za upoznavanje s ekipom i pripremu za mali gradski derbi sa Olimpicom, klubom koji je donedavno vodio.

Musemić je po preuzimanju FK Sarajevo ekipu odveo u Čitluk, gdje je obavio pet treninga i upoznao se sa igračkim kadrom, koji će imati na raspolaganju u nastavku prvenstva.

"U Čitluku smo obavili pet treninga, a vrijeme smo iskoristili i za upoznavanje te smo dosta razgovarali. Ova pauza je dobro došla tako da je maksimalno koristimo i pripremamo se za utakmicu s Olimpicom", izjavio je Musemić za portal Klix.ba.

Sarajevo će u srijedu odigrati prijateljski susret protiv Rudara iz Breze. Prilika je to da Musemić vidi na djelu svoje igrače i eventualno napravi korekcije u ekipi.

"Rudar je slabija ekipa, ali je to utakmica kao i svaka druga, pa će nam poslužiti za pripremu. Većih promjena u ekipi neće biti. Što se tiče igračkog kadra, imamo to što imamo, pokušat ćemo izvući najbolje iz svakog pojedinca", rekao je Musemić.

U 19. kolu BHT Premijer lige Sarajevo će na stadionu Asim Ferhatović Hase ugostiti ekipu Olimpica u malom gradskom derbiju. Musemić je nedavno bio trener Vukova i tvrdi da će Bordo ekipi biti teško izvojevati pobjedu.

"Odlično poznajem ekipu Olimpica i to će biti veoma teška utakmica za nas. Za dobar rezultat nam je potrebna podrška naših navijača", kazao je Musemić.

Upravo je Musemić nakon odlaska Dragana Jovića s mjesta trenera FK Sarajevo bio prvi izbor navijača Bordo ekipe. Prema njima osjeća obavezu i nada se ispunjenju njihovih očekivanja.

"To što sam bio prvi izbor navijača mi je i obaveza da ispunim njihova očekivanja. Nadam se da ću u tome uspjeti u što kraćem roku i tako opravdati njihovo povjerenje. Svakako, od njih očekujem korektnu podršku", završio je Musemić.