Pobjeda imperativ
12

Musemić: Protiv GOŠK-a želimo tri boda, Džafić će vjerovatno danas potpisati ugovor

Piše: D. B.
Husref Musemić (Foto: H. M./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: H. M./Klix.ba)
U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije povodom utakmice 4. kola Premijer lige BiH u kojoj Bordo ekipa dočekuje GOŠK iz Gabele. Tim povodom su se novinarima obratili šef stručnog štaba kluba s Koševa Husref Musemić i golman Vladan Kovačević.

"Protiv GOŠK-a želimo tri boda, favoriti smo i ne bježimo od toga uz dužno poštovanje protivniku koji je znao s Koševa odnijeti bodove kao prošle godine. Da bismo popravili malo atmosferu nakon svega što se dogodilo, samo pobjeda dolazi u obzir. Svaki rezultat osim pobjede je negativan za nas. GOŠK igra sve bolje, stvara šanse, ali nema rezultat. Sreća ih je napustila. Imaju nekoliko igrača u napadu, koji mogu biti nezgodni na širokom prostoru. Nadam se osvajanju tri boda. Svi igrači osim Dušana Hodžića i Bojana Pavlovića su nam na raspolaganju", izjavio je Musemić.

Sarajevo će dobiti novog golmana, a to je Elvis Džafić.

"Mislim da je dogovor pri kraju, on će vjerovatno danas potpisati ugovor", rekao je trener FK Sarajevo.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Potom je komentarisao nastup mladog golmana Vladana Kovačevića koji je sjajno branio u Tuzli protiv Slobode.

"Vladan je dobio šansu kad se najmanje nadao, to je tako u nogometu, bio je veoma težak trenutak. Kvalitetno je branio u teškoj utakmici", istakao je Musemić.

Novinare je zanimalo u kakvom psihološkom stanju je ekipa nakon katastrofe protiv Atalante u Evropskoj ligi i pobjede nad Slobodom.

"Ekipa se malo psihološki vratila, u Tuzli nismo pretjerano dobro igrali. Može se dogoditi jedna izmjena protiv GOŠK-a, nećemo odmarati nikog za derbi protiv Željezničara", jasan je bio Musemić.

Vladan Kovačević (Foto: H. M./Klix.ba)
Vladan Kovačević (Foto: H. M./Klix.ba)

Potom se novinarima obratio i Kovačević.

"Debitovao sam na prošloj utakmici i drago mi je zbog toga. Došao sam ovdje sa 16 godina i prošao Akademiju FK Sarajevo. Debi je kruna mog zalaganja i uspjeha u Akademiji. Drago mi je zbog povjerenja stručnog štaba u teškoj situaciji kao u Tuzli. Nadam se da sam opravdao povjerenje i da nas čekaju dobre utakmice", poručio je Kovačević.