Trener Sarajeva
45

Musemić: Protiv Atalante moramo odigrati iznad svojih mogućnosti

Piše: E. B.
Husref Musemić (Foto: H. M./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: H. M./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva u četvrtak igraju meč drugog pretkola Evropske lige u gostima kod Atalante.

Pred odlazak u Italiju novinarima su svoja očekivanja prenijeli trener Bordo tima Husref Musemić i kapiten Krste Velkoski.

"Atalanta je veoma kvalitetan protivnik. Gledali smo njihovu posljednju utakmicu protiv Herthe i možemo nešto napraviti ukoliko odigramo iznad svojih mogućnosti. Ne smijemo im ostaviti puno prostora, oni igraju visoki presing i ne dozvoljavaju protivniku da mnogo igra. Igraju mnogo po bokovima, imaju u napadu Iličića i Gomeza koji su opasni. Što se tiče njihovih slabosti, oni igraju sa tri igrača u zadnjoj liniji, tako da uvijek postoji mogućnost kazne, no Atalanta zna ostati i sa dva igrača nazad jer se veoma brzo vraćaju u defanzivu kada izgube loptu. Šanse su male, ali postoje", kaže Musemić koji je potom otkrio motivacioni govor u pripremi utakmice.

"Igračima sam citirao pokojnog direktora Svetozara Vujovića: 'Oni ne lete, i oni po zemlji hodaju'. Trebamo dati maksimum i odigrati što bolje", rekao je Musemić koji je prihvatio odgovornost za poraz u prvom kolu Premijer lige BiH.

"Ako je iko kriv za poraz u Bijeljini, to sam ja. Želio sam dati nekim igračima šansu, a neke odmoriti. Nismo zaslužili poraz po onome prikazanom u drugom poluvremenu. Meni je ta utakmica otvorila oči. Razumijem igrače da traže da igraju, ali neki su pokazali da nisu u formi da mogu dobiti veću minutažu", rekao je Musemić koji je dodao kako će u odnosu na početnu postavu protiv Banantsa promijeniti samo jednog igrača.

Krste Velkoski (Foto: H. M./Klix.ba)
Krste Velkoski (Foto: H. M./Klix.ba)

Kapiten ekipe Krste Velkoski također je istakao kako je ekipa izuzetno motivisana.

"Ovo je utakmica za uživanje. Motiva nam ne nedostaje, ne idemo se tamo predati odmah nego odigrati što bolje i vidjet ćemo za šta će to biti dovoljno. Možemo mnogo dobiti, a ne mnogo izgubiti u ovom meču. Posjedujemo kvalitet da im se suprotstavimo, čekat ćemo priliku iz kontranapada jer i najmanju grešku moramo iskoristiti", dodao je Velkoski.

Susret Atalanta - Sarajevo igra se u četvrtak u Reggio Emiliji sa početkom u 20:30 sati.