Trener Mladosti DK
3

Musemić pred revanš Kupa BiH: Rezultat je aktivan, ali je Sarajevo još uvijek favorit

Klix.ba
Husref Musemić
Husref Musemić
kipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja će u historijskom susretu za kakanjski nogomet u srijedu 19. aprila na svojoj MGM Farm Areni ugostiti Sarajevo u uzvratnom susretu polufinala Kupa BiH. Tim Husrefa Musemića ima aktivan rezultat iz prvog duela (1:1), a strateg Dobojlija vjeruje kako njegova ekipa uz strpljivu igru može do finala.

"Rezultat je aktivan za oba tima, ali je Sarajevo još uvijek favorit. Na nama je da i ovaj meč odigramo kvalitetno. Obje ekipe su umorne obzirom na žestok tempo koji imamo, ali na nama je da da pružimo svoj maksimum. Ne smijemo srljati, moramo biti masimalno koncentrisani, strpljivi, jer samo tako možemo do povoljnog rezultata i plasmana u finale, što bi bilo senzacija" rekao je Musemić.

U taboru Mladosti vlada sjajna autmosfera uprkos tome što Musemić i njegov prvi asistent Nermin Šabić imaju određenih problema oko kreiranja statrnih 11. Šećerović i Lazić nemaju pravo nastupa u Kupu BiH, dok se od povreda nisu još oporavili Karahmet i Rizvanović. Strijelac gola na Koševu Sinan Ramović vjeruje da uz veliku podršku publike njegov tim može do finala.

Sinan Ramović
Sinan Ramović

"Sarajevo je favorit, ali smo već pokazali da možemo igrati sa njima. Imamo jak kolektiv, svi zajedno smo jedna velika porodica i to je ono što nas krasi. Kod nas igru ne nosi pojedinac. Tako će biti i u duelu sa bordo timom, odigrat ćemo jako, hrabro, ostaviti srce na terenu i uz ogromnu podršku publike koju očekujemo možemo do pobjede", kazao je Ramović.

U Kaknju vlada euforija pred gostovanje Sarajeva, pa su se ulaznice za ovaj susret našle u prodaji dva dana ranije, a moguće ih je kupiti na pultovima u centru grada u blizini Sahat kule i u blizini Pošte, kao i u prostorijama kluba u Doboju. Cijena ulaznica u pretprodaji je 5 KM, a na dan utakmice (srijeda 19.april) je 7 KM.

Susret između Mladosti i Sarajeva igra se u srijedu 19. aprila od 16:30 sati u Doboju.