Favoriti za titulu
108

Musemić pred derbi protiv Zrinjskog: Vidjet ćemo ko je umorniji od evropskih utakmica

K. H.
Husref Musemić (Foto: M. O./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: M. O./Klix.ba)
Trener Sarajeva Husref Musemić i golman Vladan Kovačević najavili su derbi meč 1. kola Premijer lige BiH koji se na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" igra u nedjelju između Bordo kluba i Zrinjskog.

Musemić je rekao da će utakmica sigurno biti teška i za jednu i za drugu ekipu, imao je samo riječi hvale za tim Zrinjskog, ali je istakao kako očekuje da njegov tim na što je moguće bolji način otvori sezonu.

"Prva je utakmica i naravno da želimo početi sezonu što je moguće bolje. Zrinjski je ekipa s novim trenerom, s novom formacijom, s dva ili tri nova kvalitetna igrača, svake godine su u vrhu i naravno da imaju svoje ambicije. Dvije utakmice protiv Akademije Pandev su riješili lagano i ubjedljivo, što također nešto govori, a očekuje nas utakmica koja će biti teška i zahtjevna za nas i nadamo se najboljem ishodu. Neće biti lagano, vidjet ćemo ko je umorniji od evropskih utakmica, sve će pokazati teren", kazao je Musemić.

Nakon njega, medijima se obratio golman Vladan Kovačević koji je rekao da je atmosfera u ekipi dobra te da su igrači vratili misli s evropskih utakmica na Premijer ligu.

"Atmosfera u ekipi je odlična, posebno poslije utakmice protiv Celtica nakon koje smo svi bili zadovoljni jer smo bili kvalitetni i pokazali da možemo igrati protiv takvih ekipa. Očekuje nas fizički zahtjevna utakmica protiv Zrinjskog, ali ne sumnjam da će svaki igrač dati svoj maksimum na terenu i neka ova utakmica bude početak jedne dobre sezone za nas. Vratili smo misli na Premijer ligu BiH, a dalje ćemo vidjeti. U Škotskoj sam imao dobru utakmicu i nadam se da ću tako nastaviti i tokom čitave sezone", istakao je mladi golman Bordo tima.

Vladan Kovačević (Foto: M. O./Klix.ba)
Vladan Kovačević (Foto: M. O./Klix.ba)

Za kraj, Musemić je rekao da Dušan Hodžić sigurno neće igrati u ovom meču, a da u narednom periodu očekuje da FK Sarajevo dovede još jednog, dva ili tri igrača, prije svega na poziciji štopera gdje je potrebno pojačanje.

"Sigurno je da Hodžić neće igrati, danas imamo trening u popodnevnim satima pa ćemo tada donijeti odluku. Imali smo zahtjevnu utakmicu, potrošili smo se maksimalno, a ja se nadam da će igrači smoći snage da odigraju ovaj meč. Potrebno nam je pojačanje na poziciji štopera i defanzivnog veznog, Stanojević nam nedostaje i svi bi bili sretni da je on tu, ali nije i moramo to prihvatit. Na papiru nas očekuje najbolja Premijer liga do sada, ali vidjet ćemo šta će se desiti u sezoni koja tek počinje", kazao je Musemić.

Susret između Sarajeva i Zrinjskog igra se u nedjelju na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 19:00 sati.