Trenera Sarajeva
124

Musemić: Pozitivan rezultat za nas je pobjeda protiv Širokog Brijega, Hadžić će biti pošteđen

Piše: N. K.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva sutra na svom stadionu u 8. kola Premijer lige BiH dočekuju ekipu Širokog Brijega, a povodom ove derbi utakmice na današnjoj konferenciji za medije javnosti su se obratili šef struke Husref Musemić i prvotimac Perica Ivetić.

"Očekuje nas veoma zahtjevna utakmica i kvalitetan protivnik. Ukoliko želimo da dođemo do pozitivnog rezultata, a to je pobjeda, morat ćemo uložiti puno truda i energije, znanja, pameti... Široki je jako nezgodan i ne smije im se ostaviti puno prostora. Moramo biti pametni i skoncentrisani. Široki je puno kvalitetnija ekipa od Viteza. Jedna su od rijetkih ekipa koja igra s tri igrača u posljednjoj liniji, ali i često mijenjuju formaciju. Zadnji meč između ovih protivnika na Koševu bio je kvalitetan i bilo je puno šansi s obje strane. Nezgodna su ekipa i imamo maksimalni respekt prema njima", rekao je Musemić, koji se osvrnuo i na svoj igrački kadar.

"Nemamo kažnjenih i povrijeđenih tako da mogu računati na sve igrače. Ipak, mislim da ćemo Hadžića poštediti jer je nedavno igrao dvije utakmice za juniorsku reprezentaciju", istakao je Musemić.

Očekivanja od sutrašnjeg susreta otkrio je i Ivetić.

"Vraćam se u ekipu. Vrijedno sam radio i nadam se da ću pomoći ekipi da ostvari ciljeve. Mogu reći da smo se dobro spremali za Široki Brijeg, posvetili smo mnogo vremena njihovoj formaciji sa tri igrača u posljednjoj liniji. Rezultat neće izostati ako damo maksimum, a Široki Brijeg je naš dužnik iz finala Kupa. Nadam se da ćemo se navijačima bar malo odužiti za taj meč", rekao je iskusni nogometaš.

Utakmica između Sarajeva i Širokog Brijega igra se u subotu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" sa početkom u 19 sati.