Trener Sarajeva
1.5k

Musemić: Poslije 2:0 teško bi se i Juventus vratio

Piše: N. K.
Husref Musemić (Foto: EPA-EFE)
Husref Musemić (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Sarajeva odigrali su neriješeno 2:2 u gostima kod italijanske Atalante u prvom susretu drugog pretkola kvalifikacija za Evropsku ligu, a zadovoljan nakon meča bio je šef stručnog štaba Bordo tima Husref Musemić.

"Jako sam umoran i teško je sada reći nešto pametno. Čestitam svojim igračima na onome što su večeras pružili, pogotovo u drugom poluvremenu. Borbeni su bili i dali su svoj maksimum. Ipak, neće nas ovaj rezultat zavarati. Atalanta je i dalje favorit. Pokušat ćemo i u Sarajevu ponoviti ovo što smo uradili u Italiji. Bilo je ovdje lijepo igrati, a navijači obje ekipe su napravili sjajan ambijent", rekao je Musemić.

Trener Sarajeva je istakao kako je već na poluvremenu rekao igračima da su dobro odigrali prvi dio susreta unatoč primljenim golovima.

"Primili smo golove iz prekida i to dosta naivno. Napravio sam neke korekcije u igri. Rekao sam da pokušaju u drugom poluvremenu odigrati na istom nivou i na kraju smo stigli do željenog rezultata. Poslije 2:0 teško bi se i Juventus vratio", našalio se Musemić.

Italijanske novinare je zanimao pritisak koji osjeća kao trener Sarajeva.

"Svjesno smo u prvom kolu Premijer lige odmarali nekoliko igrača i možda na kraju nismo trebali ni izgubiti. Ja sam pod stalnim pritiskom i poslije svake utakmice ne znam hoću li voditi ekipu na sljedećoj. Želim se zahvaliti navijačima koji su prešli toliki put. Mislim da smo im uzvratili dobrom igrom. Atalanta je i dalje favorit i trebamo ostati na zemlji. U nedjelju već igramo novu prvenstvenu utakmicu, ali nadam se da ćemo se odmoriti", podvukao je Musemić istaknuvši kako ovo za njega nije historijski rezultat Bordo kluba.