Derbi sezone
6

Musemić: Pobjedom protiv Zrinjskog bismo olakšali završnicu prvenstva

Piše: K. H.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Trener Sarajeva Husref Musemić je pred derbi sezone protiv Zrinjskog rekao da bi eventualnom pobjedom njegov tim znatno olakšao završnicu prvenstva.

Eventualnom pobjedom Sarajevo bi povećalo prednost u odnosu na Zrinjski na 12 bodova i stigli bi na korak do osvajanja titule prvaka.

Trener Sarajeva je rekao da Bordo tim poštuje Zrinjski i da će pokazati maksimalan respekt prema aktuelnom prvaku, a dodao je da ovaj meč može znatno olakšati završnicu prvenstva.

"Očekuje nas bitna utakmica koja može dovesti borbu za prvo mjesto u neizvjesnost, a isto tako nam pobjedom može znatno olakšati završnicu prvenstva. U dosadašnja dva susreta smo bili bolji, ali sve se može okrenuti i otići u drugom smjeru. Spremni smo i poštujemo Zrinjski, nadam se da smo dobro iskoristili pauzu i imat ćemo sve igrače na raspolaganju. Sve je na nama", rekao je Musemić.

Dodao je da se nada kako su se igrači tokom reprezentativne pauze odmorili te da se nada kako se neće ponoviti meč protiv Krupe koji je završen bez pogodaka.

"Protiv Krupe je bio dan u kojem nismo imali svježine, ali nadam se da se tokom pauze to promijenilo. Nekoliko igrača je bilo s reprezentacijom i ne mogu reći u kakvom su oni stanju, a to ćemo znati kada počne utakmica. Na nama je da izaberemo najbolje igrače i one koji će nam donijeti bodove, a igračima sam više puta rekao da nije bitno ko će igrati i ko god dobije priliku, mora pružiti svoj maksimum", kazao je Musemić.

Medijima se obratio i veznjak Sarajeva Ljuban Crepulja koji je rekao da ova utakmica neće odlučiti pitanje prvaka, ali da će dati odgovor na mnoga pitanja.

"Sigurno je da nas očekuje teška utakmica, ali moje mišljenje je da ona neće riješiti pitanje prvaka jer ima još puno da se igra, no svakako je riječ o utakmici koja može puno toga reći", rekao je Crepulja.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Susret između Sarajeva i Zrinjskog na rasporedu je u subotu od 19:00 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase".