Uoči subotnje utakmice
25

Musemić: Pobjedom protiv Čelika se želimo oprostiti od navijača

Piše: D. B.
Foto: H. M./Klix.ba
Husref Musemić (Foto: H. M./Klix.ba)
Ekipa FK Sarajevo u 19. kolu Premijer lige BiH će ugostiti zenički Čelik, a prema riječima trenera Bordo tima Husrefa Musemića, cilj je pobjedom završiti jesenji dio prvenstva i na taj način se oprostiti od navijača.

"Čeka nas posljednja utakmica u jesenjem dijelu prvenstva i želimo se pobjedom oprostiti od navijača. Kvalitetniji smo i u boljem položaju, mislim da ne bismo trebali imati velikih problema uz dužno poštovanje prema Čeliku. Oni imaju nekoliko opasnih igrača, prije svega mislim na Jamaka, bez obzira na njegove godine, te Dilavera. Ipak, imamo snage i kvaliteta da utakmicu riješimo u svoju korist", izjavio je Musemić.

On ima problema s igračkim kadrom, ali vjeruje da će pronaći adekvatne zamjene.

"Hebibović ima tri žuta kartona, Stanojević je povrijeđen, a Šofranac je bolestan od ranije. Također, nema ni Hodžića, imamo kadrovskih problema, ali i dovoljno kvalitetnih igrača koji mogu dobro odigrati ovu utakmicu, barem približno kao protiv Zvijezde 09", rekao je trener FK Sarajevo.

Golman Vladan Kovačević se također nada pobjedi pred pauzu u prvenstvu.

"Utakmica će biti teška, to je ekipa koja nije imala sreće, a neke utakmice nisu na vrijeme priveli kraju, što se odrazilo na rezultat. Mi igramo pred našim navijačima, ovu polusezonu trebamo završiti pobjedom te mirno i zasluženo otići na odmor", jasan je bio Kovačević.

Utakmica Sarajevo - Čelik se igra u subotu na stadionu Asim Ferhatović Hase od 16:00 sati.