Nogomet
5

Musemić: Pobjeda protiv Viteza je imperativ; Brkić: Treba nam podrška navijača

Klix.ba
Mladost i Vitez će sutra u 15 sati u okviru 13. kola BH Telecom Premijer lige BiH odmjeriti snage na stadionu u Doboju kod Kaknja. Nakon domaćih poraza u prošlom kolu oba tima imaju imperativ pobjede. Vitez pobjedom želi pobjeći Olimpicu, Metallegheu i Čeliku, dok se Mladost pobjedom želi priključiti timovima u gornjem dijelu tabele. Trener domaćih Husref Musmić je istakao da njegov tim nakon poraza od Krupe nema prava na kiks:

"Porazom od Krupe došli smo u situaciju da smo pred imperativom pobjede protiv Viteza. S tim se moramo nositi, pokušati to prebroditi, odigrati što je moguće bolje i doći do željenog cilja, a to je pobjeda", rekao je strateg Mladosti, Husref Musemić.

Respekta prema Vitezu itekako ima.

"Vitez je ekipa koja igra puno bolje vani nego kući, ali ja vjerujem da mi imamo dovoljno snage i kvaliteta da odigramo dobro ovu utakicu i da dođemo do tri boda", rekao je trener Mladosti.

Povratnik u tim nakon odslužene kazne od tri žuta kartona je ponajbolji igrač Mladosti Goran Brkić. On poziva svoje igrača na oprez, a navijače na strpljenje:

"Utakmica protiv Krupe nas dovela u situaciju da sami pred sebe stavljamo imperativ pobjede i svjesno smo šta to nosi, jednu vrstu odgovornosti. Moji saigrači i ja ćemo dati svoj maksimum na terenu. Moje mišljejne je da posjedujemo veći kvalitet od Viteza. Možda to neće biti lijepa utakmica, zato pozivam svoje saigrače da budu oprezni i strpljivi, a navijače molim za strpljenje i pozivam ih da u što većem broju dođu i podrže nas. Najbitnije od svega u ovom susretu su tri boda i to je naš cilj", kazao je Brkić.

Musemić i Šabić će u ovom susretu biti lišeni usluga Nevena Laštre, koji ima tri žuta kartona, dok su svi ostali igrači konkurišu za duel sa Vitežanima.

Podsjećamo, prvi susret koji su ova dva tiam igrala u drugom kolu okončan je bez pobjednika.

Susret između Mladosti i Viteza igra se u subotu u Doboju s početkom u 15 sati.

Ovaj duel će suditi Mateo Musa iz Čitluka sa asistentima Goranom Dujakom (Odžak) i Čedomirem Vićićem (Ugljevik). Četvrti sudija je Irfan Peljto (Sarajevo), dok su pomoćni suci iza golova Haris Kaljanac i Admir Musić (Sarajevo). Delegat susreta je Goran Skoko iz Ljubuškog, dok će posmatrač suđenja biti Salem Prolić iz Sarajeva.