Trener FK Sarajevo
18

Musemić: Pobjeda protiv Tuzla Cityja je imperativ, nezadovoljan sam igračima s klupe

Piše: D. B.
Husref Musemić (Foto: K. S./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: K. S./Klix.ba)
U 9. kolu Premijer lige BiH Sarajevo će biti domaćin Tuzla Cityju, a na konferenciji za medije uoči utakmice trener Bordo ekipe Husref Musemić je istakao da je pobjeda imperativ.

Ekipa s Koševa prikazuje dobru igru, ali to ne prate bodovi.

"Sarajevo je u posljednjih pet utakmica igralo veoma dobro, ali bodovni saldo nije srazmjeran našim igrama. Ova utakmica je imperativ, Tuzla City igra bolje u gostima gdje su puno problema napravili Zrinjskom i Širokom Brijegu. Bit će to nezgodna utakmica, oni će vjerovatno u zatvorenijoj varijanti čekati svoju šansu", izjavio je Musemić.

Problema s povredama i suspenzijama nema.

"Svi igrači su na raspolaganju, nema kažnjenih i povrijeđenih. Pauzu smo iskoristili da se osvježimo i kvalitetno radimo. Smatram da u utakmicu ulazimo spremni i motivisani sa željom da pobijedimo, a do nje možemo doći samo ako smo maksimalno fokusirani. Protivnik je nezgodan u tranziciji, u kontranapadu, ali se nadam da ćemo imati snage i bolju realizaciju. Ranije smo stvarali puno šansi, mislim da smo u minusu četiri boda u odnosu na to kako smo igrali. Realizacija u posljednjim utakmicama nam je bila oko 20 posto. Ne znamo igrati zatvoreno, želimo postizati golove", rekao je trener FK Sarajevo.

Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba

Za Tuzla City igra nekoliko bivših igrača FK Sarajevo, a Musemić ne smatra da će oni imati neki poseban motiv zbog toga.

"Svi koji dođu na Koševo su motivisani, imate noćni termin i dvije ekipe koje hoće da igraju. Koliko će bivši igrači Sarajeva biti dodatno motivisani ne znam, oni će željeti odigrati dobro za svoj tim. To je i sportski i ljudski", jasan je bio Musemić.

Promjena u sastavu vjerovatno neće biti u odnosu na prethodnu utakmicu.

"Rekao sam igračima da mi nije lako odrediti 18 pa 11 igrača. To mi je zadatak i ne želim pogriješiti. Ne vjerujem da će biti nekih izmjena, možda jedna, ali sumnjam. Generalno nisam zadovoljan igračima koji ulaze s klupe. Njihov voljni moment prije svega nije na nivou", otkrio je šef stručnog štaba FK Sarajevo.

Miloš Stanojević (Foto: K. S./Klix.ba)
Miloš Stanojević (Foto: K. S./Klix.ba)

Potom se novinarima obratio nogometaš Bordo ekipe Miloš Stanojević

"Igramo dobro, ali je realizacija izostala. Znamo koliko nam svaki bod znači, a ne tri boda. Spremali smo se dobro, kao i za svaku prošlu utakmicu, znamo odakle prijeti opasnost. Pozivam navijače da nas podrže na Koševu", rekao je Stanojević.

Sarajevo i Tuzla City se sastaju u subotu, a utakmica počinje u 19:30 sati.