Nogomet
31

Musemić: Penal je prestrogo dosuđen, ponosan sam na igrače!

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometaši tuzlanske Slobode nesretno su eliminirani iz Evropske lige, nakon sumnjivo dosuđenog jedanaesterca za izraelski Beitar u 66. minuti.

Trener Tuzlaka Husref Musemić kaže da je iznenađen kako je njegova ekipa kontrolisala utakmicu i taktički i tehnički dobro odigrala skoro cijeli susret.

"Presudio je penal za koji mislim da je prestrogo dosuđen. Lopta je njihovom igraču već pobjegla, ali šta je tu je, od kuknjave nema koristi", izjavio je trener Musemić.

Sloboda je u prvom poluvremenu imala dvije dobre prilike da postigne gol, a u finišu utakmice mogla je izjednačiti da udarac Mahira Karića pod prečku nije maestralno odbranio domaći golman.

"Kad sve sagledam, moram reći da nismo imali sreće i da ne bi bilo nezasluženo da smo prošli u naredni krug takmičenja. S druge strane, ponosan sam kako smo u dvije utakmice djelovali. Kontrolisali smo igru u dvije utakmice protiv jakog protivnika, nismo se obrukali, a primili smo gol sa 11 metara. Ovo je veliko iskustvo za nas", zaključio je Musemić.