Otputovali u Tursku
17

Musemić: Očekuje nas 14 teških utakmica, a ambicije su velike

FENA
Husref Musemić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fudbaleri Sarajeva danas će otputovati u Antaliju, gdje će nastaviti pripreme za Premijer ligu i Kup Bosne i Hercegovine, a šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić najavio je nove igrače i kombinacije u svojoj ekipi.

"U Turskoj nas očekuju odlični uslovi, ali nećemo imati na raspolaganju četiri standardna igrača. Pojačanja će biti, ali moramo biti oprezni s potpisivanjem nvih ugovora na duži period. Navijači moraju imati strpljenja. Naravno da želim imati izbor i dobru ekipu, jer svaki trener živi od rezultata",izjavio je Musemić uoči odlaska u Antaliju.

Ističe da je oskosnica ekipe FK Sarajevo ostala, te podsjeća da su ekipu pojačali Šofranac i Halilović, ali da to nije dovoljno jer konkurancija mora biti jača.

"Očekuje nas još 14 teških utakmica, a ambicije su velike. Želimo biti bolji nego u prvom dijelu prvenstva. Zadovoljan sam Halilovićem, a Šofranac je trenirao po posebnom programu i nije igrao protiv Veleža zbog povrede", rekao je Musemić i dodao da s nekim igračima nije zadovoljan, te da će oni s njim ''sjediti na klupi''.

Napadač Bordo tima Krste Velkoski zadovoljan je prvim dijelom priprema u kojem je ekipa radila na kondiciji, kao zdravstvenim biltenom igrača.

"Svi smo zdravi i to je najbitnije. Sada nas očekuju bolji uslovi u Antaliji i želimo se spremiti i što bolje uigrati za drugi dio sezone. Novi igrači su se dobro uklopili i odlično su prihvaćeni. Nadam se da će nam pomoći u ostvarenju ciljeva", zaključio je Velkoski.