Izjava nakon meča
4

Musemić objasnio poraz od Sarajeva: Nema gola, nema pobjede

K. H.
Treneri FK Tuzla City i FK Sarajevo Husref Musemić i Vinko Marinović nakon prve utakmice polufinala Kupa BiH u nogometu istakli su svoje viđenje današnjeg susreta rekavši kako pitanje finaliste još uvijek nije riješeno.

U izjavi za Sportsport.ba Musemić je rekao kako njegov tim nije imao sreće da postigne gol i da s tim u vezi nije mogao ni doći do pobjede.

"Generalno sam zadovoljan kako je moja ekipa igrala i voljnim momentom koji su prikazali. Imali smo svoje šanse koje nismo iskoristili, to vam je tako u nogometu i onda na kraju svega budete kažnjeni. Mislim da nismo zaslužili poraz danas, ali to je tako, na kraju se piše rezultat. Mislim da su moji igrači po ovakvom dosta teškom terenu kakav je bio danas odigrali, ako ne i jednu od boljih utakmica, ali na kraju nismo imali rezultat. Nisam nezadovoljan što se tiče igre, a normalno da sam nezadovoljan rezultatom", rekao je Musemić i dodao:

"Mi smo u ključnim momentima imali šanse koje nismo iskoristili. To je bilo u prvom poluvremenu, šanse Crnkića i Mišića... Da smo barem jednu od te dvije pretvorili u gol, ko zna šta bi se dalje dešavalo, ali tako vam je u nogometu i ako ne zabijete gol, onda ne možete ni pobijediti."

Osvrnuo se i na revanš koji se igra na Koševu za dvije sedmice rekavši kako vjeruje da njegov tim može osigurati plasman u finale.

"Zašto mi ne bismo zabili gol tamo? Da šutnemo ovako pa da mi zabijemo gol, to je tako u nogometu. Idemo da igramo, ali vidjet ćemo kada dođe vrijeme jer ima još 14 dana do te utakmice", rekao je Musemić.

S druge strane, Marinović je rekao da je zadovoljan pobjedom i da su igrači imali izuzetno teške uslove za igru.

"Teška i tvrda utakmica. Bilo je zahtjevno igrati i za nas i za Tuzla City. Došli smo ovdje po rezultat da nam bude lakše u revanšu, uspjeli smo iskoristiti priliku. Obje ekipe su imale svoje prilike, ali mi sigurno možemo biti zadovoljni ovom pobjedom", rekao je Marinović.

Još jednom podsjećamo, Sarajevo je slavilo protiv Tuzla Cityja u prvom meču polufinala Kupa BiH pogotkom koji je u drugom poluvremenu postigao Fanimo.