Saznali protivnika
16

Musemić: Nismo prošli sjajno, protiv koga god budemo igrali bit će teško

K. H.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Trener Sarajeva Husef Musemić prokomentarisao je susret 3. pretkola Evropske lige u kojem će njegov tim igrati protiv lošijeg iz meča 2. pretkola Lige prvaka između BATE Borisova i Rosenborga.

Musemić je rekao da su oba protivnika izuzetno teška, a na pitanje koliko je dobro što Sarajevo prvi meč igra na Koševu, poučen ranijim iskustvima iz karijere, nije mogao dati tačan odgovor.

"Adi Adilović nam je najavio to (smijeh). Ne znam, oba protivnika su teška, Rosenborg već uveliko igra ligu, ali teško je o tome pričati kada ne znamo tačno protiv koga igramo. Sigurno je da nismo prošli sjajno, prvu utakmicu igramo na domaćem terenu ali nikada u karijeri nisam bio načisto s tim gdje je bolje igrati prvi meč. Nadam se da smo nešto naučili iz meča protiv Celtica, ali svejedno, očekuje nas izuzetno težak meč", kazao je Musemić za Klix.ba.

Utakmice 3. pretkola Evropske lige se igraju 8. i 15. augusta, a Sarajevo će u prvoj utakmici biti domaćin.

Bordo tim je na najbolji mogući način otvorio novu sezonu Premijer lige BiH pa su tako u meču 1. kola porazili Zrinjski rezultatom 1:0. Jedini pogodak postigao je Benjamin Tatar.