Trener FK Sarajevo
25

Musemić: Navijači očekuju trofeje, želimo da se vrate na Koševo i pomognu nam

Piše: D. B.
Husref Musemić (Foto: K. S./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: K. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva se pripremaju za novu sezonu, a trener Bordo ekipe Husref Musemić je kazao da mu je bitno da ekipa ostane većim dijelom nepromijenjena u odnosu na prošlu sezonu. Također, najavio je nekoliko pojačanja.

"Čeka nas teška sezona jer Sarajevo tri godine ništa nije usvojilo. Svjesni smo da moramo nešto učiniti i ove sezone nešto pokušati osvojiti. Da li ćemo u tome uspjeti, vidjet ćemo. Meni je u ovom trenutku bitno to što nećemo puno mijenjati ekipu, jedino su nas napustili Sarić i Kuzmanović te igrači s kojima nismo zadovoljni. Pokušat ćemo s nekoliko igrača nadoknaditi odlazak Sarića", izjavio je Musemić.

On se nada da će njegovi izabranici dobro započeti prvenstvo.

"U posljednje dvije sezone je Sarajevo loše startalo i to je bilo presudno u prvenstvu. Stizali smo, ali na kraju ništa nismo stigli. To se ne bi smjelo ponoviti, navijači očekuju trofeje i bolje Sarajevo nego ranije. Želimo da se oni vrate na Koševo i da nam pomognu", rekao je trener FK Sarajevo.

Novajlije Benjamin Tatar i Aladin Šišić bi trebali nadomjestiti odlazak Miće Kuzmanovića, a očekuju se i pojačanja na drugim pozicijama.

"To su igrači koje smo doveli zbog odlaska Kuzmanovića. Generalno nećemo puno mijenjati, to su igrački koji mogu nadomjestiti Mićin odlazak, a tražimo još jednog takvog igrača. Također, tražimo nešto drugačiji tip napadača u odnosu na Ahmetovića. Teško je to, igrači imaju neke svoje kombinacije. Mi bismo voljeli da prije odlaska u Sloveniju imamo sve igrače koje želimo. Adukora ćemo pokušati više koristiti u sredinu terena. Crepulja će početi lagano trčati uskoro, njega možemo očekivati u julu", dodao je Musemić.

Istakao je da ne želi puno mijenjati ekipu.

"Ekipa još nije po mom ukusu, važno je da nađemo zamjenu za Sarića, ali je važno da ne mijenjamo puno ekipu", kazao je šef stručnog štaba FK Sarajevo.

Na kraju se osvrnuo na sutrašnji žrijeb Evropske lige.

"Prošlogodišnje ispadanja Sarajeva govori da nema laganih protivnika. Vjerovatno smo nosioci pa možemo očekivati protivnika protiv kojeg smo favoriti, ali to moramo dokazati", završio je Musemić.