Želi pobjedu
4

Musemić: Napokon imam sve igrače na raspolaganju, Radnik je dobra ekipa

Piše: K. H.
Husref Musemić (Foto: FK Sarajevo)
Husref Musemić (Foto: FK Sarajevo)
Trener Sarajeva Husref Musemić pohvalio je Radnik pred susret 7. kola Lige za prvaka Premijer lige BiH koji se u nedjelju igra na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a istakao je da Sarajevo ima samo jedan cilj - pobjeda.

Musemić je rekao da se atmosfera u ekipi popravila i da sada napokon može računati na sve igrače, a pohvalio je ekipu Radnika za koju je rekao da u svakom trenutku želi da igra nogomet.

"Malo smo se podigli i ekipa je, bar s te strane, u boljoj situaciji. Možemo računati na sve igrače osim na Šofranca i sada imamo puno više izbora, a što se tiče ove utakmice, sigurno je da želimo pobjedu. Radnik se pokazao kao kvalitetna ekipa koja zna da igra, imaju trenera koji je kvalitetan i traži od svoje ekipe da igra nogomet. Ako im ostavite puno prostora, možete imati problema, Peco i Srećković su izuzetno brzi i kvalitetni igrači. Moramo uložiti puno truda i zalaganja i siguran sam da možemo doći do cilja, a to je pobjeda", rekao je Musemić, pa nastavio:

"Bekić i Crepulja su pauzirali samo jedan dan i nastavili su trenirati, a ako se ništa ne desi u ova dva dana imat ćemo sve igrače na raspolaganju. Protiv Sarajeva su svi motivisani, u Bijeljini smo izgubili kako smo izgubili, a ovdje je Radnik odigrao kvalitetno u uslovima koji nisu baš nogometni", završio je trener Sarajeva.

Podsjećamo, meč između Sarajeva i Radnika igra se u nedjelju s početkom u 17:00 sati.