Izjava nakon meča
28

Musemić nakon remija s Borcem: Nekom logikom utakmica se trebala davno igrati

K. H.
Husref Musemić (Foto: Screenshot)
Husref Musemić (Foto: Screenshot)
Trener FK Tuzla City Husref Musemić nakon remija protiv Borca u zaostalom meču 3. kola nogometne Premijer lige BiH kaže da se ovaj susret trebao davno odigrati i da igrači za četiri dana na Tušnju neće imati iste uslove.
Utakmica je završena bez pobjednika, a konačan rezultat na kraju je glasio 1:1. Obje ekipe imale su nekoliko šansi da dođu do drugog pogotka, no nisu bili precizni u završnici.

Musemić je rekao da je ovo veliki bod za njegove igrače, posebno nakon što su u prošlom kolu doživjeli poraz od Željezničara na Grbavici.

"Tako je to u nogometu... Borac je u prvih 25 minuta bio dominantan i imali su svoje šanse, a poslije smo mi, hajmo reći, malo uspostavili igru. Imali smo i prečku Nukića, a u drugom poluvremenu smo promijenili formaciju i vratili se na 4-2-3-1. Poveli smo na vrijeme, a onda penal... Na kraju smo izdržali, borili smo se i čestitam svojim igračima. Ovo je za nas veliki bod, igrali smo protiv kvalitetnog protivnika i tri dana nakon poraza na Grbavici tako da su to sve neke stvari koje nam nisu išle u prilog", rekao je Musemić i nastavio:

"Ova utakmica se trebala davno odigrati, kada bismo gledali neku logiku... Sigurno je da nećemo na Tušnju imati iste uslove za igru, a tu najviše mislim na teren. Nije baš kvalitetan za igru, a mi ćemo se ova tri-četiri dana pokušati odmoriti i odigrati što kvalitetniji meč."

Borac i Tuzla će se opet sastati u nedjelju u susretu 14. kola Premijer lige BiH, a bit će zanimljivo vidjeti koliko su jedni, odnosno drugi, naučili iz današnjeg susreta.