Važna tri boda
34

Musemić nakon pobjede protiv Krupe: Teška utakmica, ostajemo u borbi za treće mjesto

Piše: K. H.
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Trener Sarajeva Husref Musemić kazao je nakon pobjede njegove ekipe protiv Krupe rezultatom 3:2 da je zadovoljan osvojenim bodovima i da su njegovi igrači iskoristili umor protivnika u drugom poluvremenu.

Sarajevo je u 94. minuti pogotkom Kuzmanovića stiglo do pobjede, a Musemić smatra da će s nova tri boda njegov tim nastaviti borbu za treću poziciju koja im sigurno može osigurati plasman na evropsku scenu naredne godine.

"Teška utakmica. Loše smo otvorili utakmicu, gubili smo 1:0, ali uspjeli smo se vratiti brzo. Na 2:1 smo primili novi pogodak i ovo je bila izuzetno psihološki teška utakmica. Očigledno je da je Krupa u drugom poluvremenu pala fizički, što je normalno jer su igrali utakmicu protiv Željezničara prije dva dana. Iskoristili smo njihov umor i ovo je pobjeda koja nam daje šanse da budemo na trećoj poziciji", rekao je Musemić.

Sarajevo će u sljedećem kolu igrati protiv Zrinjskog na stadionu Asim Ferhatović Hase, a njihov rival u borbi za treću poziciju, ekipa Širokog Brijega, svoj meč 30. kola igra protiv Zrinjskog od 17:00 sati.