Nogomet
0

Musemić: Moramo pokazati da smo kvalitetniji od Čelika; Rizvanović: Vjerujem u trijumf

Klix.ba
Husref Musemić i Mirza Rizvanović
Husref Musemić i Mirza Rizvanović
U 1. kolu Lige za opstanak igra se komšijski derbi između Mladosti DK i Čelika. Čelik se grčevito bori za opstanak i svaka od narednih 10 utakmica je za njih klučna, dok je dobojski premijerligaš u znatno povoljnijoj situaciji. Trener Mladosti Husref Musemić je optimista pred susret sa Čelikom, kao i prvotimac Mirza Rizvanović.

''Imamo relativno mladu ekipu i igrači kroz svaku utakmicu traže svoju priliku, njima je svaka utakmica dokazivanje. Motiva ne nedostaje budući da želimo što prije doći u priliku da sve misli usmjerimo na Kup BiH i susrete sa Sarajevom, tako da nam je cilj da slavimo u duelu sa Čelikom. Smatram da smo kvalitetniji, ali to moramo pokazati na terenu u subotu", izjavio je Musemić.

Defanzivac Mladosti Mirza Rizvanović vjeruje u kvalitet svog tima i želi tri boda:

''Sjajno smo se pripremili u pauzi koja je uslijedila nakon regularnog toka prvenstva. Ono što je najvažnije je da smo zdravi i da u dobroj formi dočekujemo Čelik, koji zna biti neugodan protivnik. Analizirali smo igru protivnika i smatram da smo trenutno dosta kvalitetniji te da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Mi ćemo svakako pružiti svoj maksimum kao i uvijek do sada i uz podršku navijača vjerujem da ćemo doći do trijumfa", rekao je Rizvanović.

Mladost u duelu sa Čelikom neće moći računati na povrijeđenog Karahmeta, kao i na Maksimovića koji ima tri žuta kartona, dok Ivica Jurkić još uvijek nije dobio pravo nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Očekuje se povratak Gorana Brkića, koji je zadobio povredu u uzvratnom susretu četvrtfinala Kupa protiv Bosna Seme na Koševu.

Pravdu na susretu između Mladosti i Čelika u subotu će dijeliti Husein Terzić iz Travnika, a dolazak u predgrađe Kaknja najavilo je preko 500 najvatrenijih pristalica Čelika, popularnih Robijaša. Utakmica počinje u 16:30 sati.