Meč u subotu
17

Musemić: Mladost je čvrsta ekipa, ali pred domaćim navijačima želimo pobjedu

Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Trener Sarajeva Husref Musemić rekao je uoči meča 15. kola Premijer lige BiH protiv Mladosti da očekuje zahtjevnu utakmicu, ali da Bordo ekipa pred domaćim navijačima želi upisati novu pobjedu.

Takmičenje u domaćem prvenstvu se nastavlja nakon reprezentativne pauze, a tim s Koševa očekuje zahtjevan protivnik.

"Vidjet ćemo da li nam je pauza dobro došla ili nije. Mladost je čvrsta ekipa koja igra agresivno i s puno kontakta, bez puno efektivne igre i sigurno je da nas čeka zahtjevna utakmica. Mi igramo na domaćem terenu i pred domaćim navijačima i uz dužno poštovanje prema protivniku, želimo da dođemo do pobjede jer imamo snage i kvaliteta za to. Nijedna utakmica nije lagana pa neće biti ni ova", kazao je Musemić.

Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba

Nakon toga, trener Sarajeva je istakao da Hebibović, Kuzmanović i Radovac neće biti u konkurenciji za ovaj meč.

"Što se tiče igračkog kadra, imamo određenih problema, ali i dovoljan broj igrača da to sve nadoknadimo. Hebibović ima tri žuta kartona, Kuzmanović je slomio nos na prijateljskoj utakmici, a Radovac se žali na povredu lože pa oni neće konkurisati za utakmicu protiv Mladosti. Pozivam navijače da nam pomognu jer nam u svakom trenutku njihova podrška znači puno", rekao je Musemić.

Prisutnim se obratio i nogometaš Sarajeva Almir Bekić koji je rekao da će eventualna pobjeda protiv Mladosti značiti i priključivanje vodećim ekipama na tabeli u borbi za sami vrh.

"Sigurno je da nas čeka jedna teška utakmica jer je Mladost kvalitetna ekipa. Ipak, mislim da rezultat neće izostati ukoliko budemo gledali samo sebe i ako svaki od nas pruži maksimum. S osvojena tri boda možemo se uključiti u borbu za prva tri mjesta na tabeli", kazao je Bekić.

Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba

Sarajevo se nakon 14 odigranih utakmica nalazi na četvrtoj poziciji s 26 osvojenih bodova, pet manje od prvoplasiranih Zrinjskog i Širokog Brijega, dok je Mladost na šestoj poziciji s 22 boda.

Bordo ekipa u dosadašnjih osam susreta protiv gostiju iz Doboj-Kaknja ostvarila je tri pobjede uz tri remija, a Mladost je upisala dvije pobjede, uključujući i onu posljednju u okviru Kupa BiH, gdje su nakon boljeg izvođenja penala eliminisali ekipu Husrefa Musemića.

Meč između Sarajeva i Mladosti igra se u subotu od 16:00 sati.