Nogomet
42

Musemić: Manjak koncentracije i kvalitete; Đurbuzović: Rezultat je zaslužen

Piše: D. B.
Husref Musemić (Foto: Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Klix.ba)
Nakon 102. gradskog derbija između Sarajeva i Željezničara, koji je odigran večeras na Koševu i završen bez golova, svoje utiske su podijelili treneri dva sarajevska rivala, Husref Musemić i Hajrudin Đurbuzović.

"Odigrali smo dva različita poluvremena. U prvom smo mi dominirali, imali smo prilike, koje nismo iskoristili, a u drugom je Sarajevo vršilo pritisak. Pokušavali smo napraviti nešto iz kontra napada, ali nismo uspjeli u tome. Ovaj derbi je bio isti kao i prethodni, neizvjestan, pun emocija. Smatram da je rezultat zaslužen", izjavio je Đurbuzović, šef stručnog štaba Željezničara.

Nezadovoljan otvaranjem susreta i igrom svoje ekipe bio je Musemić, trener Bordo ekipe.

"Željezničar je u prvom poluvremenu bio puno bolja ekipa, dok je Sarajevo bilo ispod svih kriterija. Drugo poluvrijeme je u odnosu na prvo bilo fantastično. Željezničar nije iskoristio svoje šanse, mi smo napravili pritisak, bilo je nekih polušansi, a da smo odigrali malo bolje, možda smo i mogli nešto napraviti. Ali, sve u svemu, ne možemo biti nezadovoljni, posebno ako protivnik u prvih 10 minuta ima tri stopostotne šanse. Jako loše smo otvorili utakmicu, posebno Dupovac i Tadejević, gdje su igrači Željezničara napravili svoje šanse", rekao je Musemić

Igrači oba tima su večeras pokazali da imaju problema s realizacijom. Trener Željezničara smatra da je uzrok tome pritisak zbog važne utakmice.

"Treba imati na umu da su igrači oba tima igrali pod pritiskom, pred mnogobrojnom publikom, u sjajnom ambijentu. Žao mi je što nije bilo golova", kazao je Đurbuzović.

Musemić smatra da je neefikasnost posljedica dekoncentracije i manjka kvaliteta.

"Mi nismo imali šanse kakve je imao Željezničar. Neefikasnost je vjerovatno posljedica manjka koncentracije, ali i kvaliteta. Također, igrali smo bez Bišanovića i Džakmića, koji bi sigurno bili u timu. Znali smo da je Željezničar iskusniji i kvalitetniji na sredini terena. Jednostavno, mi bolje nemamo u ovom trenutku", jasan je bio Musemić.