Važan meč
23

Musemić: Kvalitetnija smo ekipa od Zvijezde 09, neki novi igrači će dobiti priliku

Piše: K. H.
Trener Sarajeva Husref Musemić kazao je pred gostovanje kod Zvijezde 09 da je svjestan kako je Bordo tim kvalitetnija ekipa te je otkrio da će neki novi igrač dobiti priliku.

Sarajevo je nakon remija s GOŠK-om odigralo 2:2 u sarajevskom derbiju, nakon toga su rezultatom 4:2 savladali aktuelnog prvaka Zrinjski, a u sljedećem meču ih očekuje gostovanje kod Zvijezde, nakon čega će gostovati i kod Čelika u Zenici.

Musemić je rekao da će njegovoj ekipi trebati snage i koncentracije da dođe do pobjede te da će priliku dobiti neki novi igrači.

"Nakon dvije kvalitetne utakmice želimo i treću odigrati dobro. Za to će nam biti potrebno i snage i koncentracije, a imamo i puno problema s povrijeđenim igračima i s onim koji zbog kazne ne mogu igrati. Ovo je ona prilika kada igračima kažemo da će dobiti svoju šansu, moguće je da će igrati oni koji u posljednje vrijeme nisu puno igrali", smatra Musemić, koji je nakon toga rekao da je Sarajevo kvalitetnija ekipa od Zvijezde 09.

"Kvalitetnija smo ekipa od Zvijezde, ali to moramo pokazati na terenu. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu", kazao je Musemić.

Meč između Zvijezde 09 i Sarajeva igra se u subotu od 17:00 sati.