Nogomet
0

Musemić: Kvalitet pokazati na terenu; Komazec: Nadam se golovima

Piše: D. B.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Na konferenciji za medije održanoj uoči susreta Slavije i Sarajeva u okviru 2. kola BHT Premijer lige BiH, trener Bordo ekipe Husref Musemić i novi napadač Nikola Komazec su istakli da je tim sa Koševa kvalitetniji od sastava iz Lukavice, ali da to mora dokazati na terenu.

"Ova utakmica nije ništa manje ili više važna od bilo koje druge. Slavija je poražena u prvom kolu, mi smo se osvježili i psihički vratili nakon neuspjeha u Evropskoj ligi, kvalitetniji smo, ali to ne mora ništa da znači. To moramo pokazati na terenu. Utakmica će se igrati u teškim uslovima za obje ekipe", izjavio je Musemić.

Musemić je rekao da se na povrede žale kapiten Muhamed Džakmić i Mario Tadejević, ali da će oni biti spremni za utakmicu protiv Slavije. Osim toga, pravo nastupa će imati i novi igrači Nikola Komazec i Anid Travančić, a šef stručnog štaba je rekao da će obojica dobiti priliku za igru.

Novinarima se obratio NIkola Komazec, koji je danas zvanično predstavljen. On očekuje tvrdu utakmicu, ali se nada dobrom rezultatu za svoj novi klub.

"Ne poznajem mnogo timove iz BHT Premijer lige, ali sam slušao šefa i saigrače te sam se dodatno informisao. Mogu reći da je Slavija tvrd protivnik, koji će imati dodatni motiv s obzirom da joj u goste dolazi najveći bh. klub. Favoriti smo, ali to ništa ne znači. Jedno je sigurno, bit ćemo spremni za utakmicu i nadamo se dobrom rezultatu", rekao je Komazec.

Na pitanje našeg novinara, koje se tiče slabe realizacije Bordo ekipe, Komazec je rekao se nada da će se to popraviti.

"Gdje god sam igrao, davao sam svoj maksimum. Međutim, najbitnije je da ekipa pobjeđuje. To mi je na prvom mjestu, a ja se nadam i svojim golovima", kazao je Komazec.

Utakmica između Sarajeva i Slavije se igra u nedjelju u Lukavici s početkom u 17 sati, uz prenos na BHT1.