Derbi protiv Širokog
31

Musemić: Kiks će pokvariti naše planove, znamo da nas čeka teška utakmica

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Trener Sarajeva Husref Musemić na konferenciji za medije najavio je utakmicu protiv Širokog Brijega koja se igra u okviru 26. kola Premijer lige BiH.

Musemić je rekao da njegov tim sigurno očekuje teška i zahtjevna utakmica, ali da je najbitnije to što su vratili samopouzdanje pobjedama protiv Željezničara i Sloge.

"Još jedna važna i teška utakmica su iza nas, ali takav je raspored i to moramo prihvatiti. Poznato je da smo posljednje dvije utakmice na Olimpijskom stadionu 'Asim Ferhatović Hase' kiksali, protiv Krupe i protiv Zrinjskog, a svaki naredni kiks će pokvariti naše planove. Pobijedili smo u posljednje dvije utakmice i vratili smo samopouzdanje, činjenica je da nas je povreda Pidre poremetila, ali svi se nadamo da će brzo biti spreman", kazao je Musemić.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Musemić je rekao da ne može računati na usluge dva igrača zbog žutih kartona, dok Pidro zbog povrede nije u konkurenciji za ovaj meč.

"Stanojević i Rahmanović zbog kartona propuštaju utakmicu, a neće igrati ni pomenuti Pidro zbog povrede. Mi ćemo pokušati pronaći adekvatne zamjene za njih, imamo veliki respekt prema Širokom Brijegu i sigurno je da nas čeka zahtjevna i teška utakmica. Koristim ovu priliku da pozovem sve navijače da dođu na stadion i podrže nas, a njihova podrška je nama veoma bitna", kazao je Musemić.

Medijima se obratio i ofanzivac Sarajeva Emir Halilović koji je rekao da on i njegovi saigrači na terenu moraju pokazati da su bolja ekipa.

"Čeka nas teška utakmica, ali mislim da smo favoriti i kvalitetnija ekipa od Širokog Brijega. Ipak, to moramo pokazati na terenu, imamo određenih problema ali će svaki igrač sigurno dati svoj maksimum", kazao je Halilović.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Utakmica između Sarajeva i Širokog Brijega igra se u nedjelju od 19:30 sati.