Nakon meča na Koševu
8

Musemić: Imperativ pobjede je učinio svoje; Bubanja: Zaslužili smo postići jedan pogodak

E. B.
Husref Musemić i Slavoljub Bubanja (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Husref Musemić i Slavoljub Bubanja (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Nakon pobjede Sarajeva nad Zvijezdom 09 (2:0) u osmom kolu Premijer lige BiH treneri obje ekipe složni su da je bolji tim zasluženo pobijedio.
"Imperativ pobjede je učinio svoje pa smo u prvom poluvremenu igrali nervozno. Oni su se dobro branili i bili opasni iz kontre, a imali smo sreće da smo zabili gol u finišu prvog poluvremena. Nakon drugog gola mogli smo još koji zabiti, ali to ne bi bilo realno. Bitno je da smo pobijedili iako igra nije bila ništa specijalna", rekao je strateg Sarajeva Husref Musemić koji će propustiti duel šesnaestine finala Kupa biH protiv Ljubuškog zbog trećeg žutog kartona.

Njegov kolega na klupi Zvijezde 09 Slavoljub Bubanja je istakao kako je Sarajevo zasluženo slavilo, ali i da je rezultat mogao biti drugačiji.

"U prvih pola sata smo imali kontrolu nad utakmicom, imali smo i neke šanse, ali ne može se dati gol bez šuta. Trebali smo zatvoriti prvo poluvrijeme, ali primimo gol u 43. minuti. U drugom poluvremenu smo se otvorili i oni su dali drugi gol. Zaslužili smo postići makar jedan pogodak. Vidjelo se da imamo potencijala i da možemo igrati na svakom terenu, što smo i pokazali večeras na Koševu", rekao je Bubanja.