Zaboravili gradski derbi
20

Musemić: Igrači su nakon pauze veseliji i odmorniji, želimo pobjedu i tri boda

K. H.
Husref Musemić (Foto: H. M./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: H. M./Klix.ba)
Trener Sarajeva Husref Musemić rekao je uoči utakmice 8. kola Premijer lige BiH protiv Zvijezde 09 na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" da očekuje pobjedu i tri boda, kao i da su igrači veseliji i odmorniji nakon reprezentativne pauze.

Musemić je rekao da je Sarajevo apsolutni favorit u ovom susretu, ali da će to morati pokazati na terenu.

"Ovo je utakmica u kojoj želimo upisati pobjedu i osvojiti tri boda. Kvalitetnija smo ekipa, igramo na domaćem terenu, a Zvijezda je promijenila trenera i stanje na tabeli govori o njihovom kvalitetu. Sigurno je da nećemo lako doći do pobjede, svjesni smo uloge favorita i nadamo se pobjedi", rekao je Musemić koji je potom otkrio da Hodžić i Dupovac odavno treniraju s ekipom, a da se treninzima priključio i Rahmanović.

Nakon toga je rekao da ga je jedino Široki Brijeg iznanadio igrama u ovoj sezoni i da je stanje na tabeli manje-više očekivano.

"U vrhu je stanje očekivano, možda je Široki Brijeg malo više razočarao i zaostao, dok je Radnik počeo dobre igre. Ovo je još uvijek početak sezone i svašta je moguće. Imali smo vremena da se odmorimo nakon gradskog derbija, po prvom treningu sam vidio kako su igrači veseliji i odmorniji, bez obzira na poraz od Željezničara koji se desio", istakao je trener Bordo tima.

Medijima se kratko obratio i Andrej Đokanović koji je rekao da njegovi saigrači i on žele nastaviti dobre igre na domaćem terenu i osvojiti tri boda.

Sarajevo se nakon sedam odigranih utakmica nalazi na diobi drugog mjesta zajedno s Tuzla Cityjem, a obje ekipe osvojile su po 14 bodova. Susret protiv Zvijezde 09 igra se u nedjelju na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" od 19:30 sati.