Trijumf Zrinjskog
89

Musemić: Igrači su bili pod velikim pritiskom; Slišković: Ova pobjeda je veliki stimulans

Piše: K. H.
Husref Musemić (Foto: H. M./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: H. M./Klix.ba)
Trener Sarajeva Husref Musemić svjestan je da je njegov tim pokazao premalo u derbiju 24. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog u kojem su Plemići osvojili tri boda i time su se u potpunosti vratili u borbu za titulu prvaka.

Sarajevo je prije ovog meča imalo devet bodova prednosti u odnosu na Zrinjski i s eventualnom pobjedom stigli bi na korak od titule prvaka, međutim Plemići su u glavni grad BiH stigli s drugim namjerama i u Mostar se vraćaju s tri osvojena boda i zaostatkom od šest bodova za liderom prvenstva.

Musemić je rekao da su njegovi igrači bili pod velikim pritiskom i da su za 90 minuta napravili premalo dobrih stvari.

"Znali smo da će biti teška utakmica, a očigledno je da su naši igrači bili pod velikim pritiskom. Zrinjski je iskoristio svoju šansu, postigao je pogodak i stigao do pobjede, a mi smo u ovom meču napravili premalo dobrog. Nije bilo puno šansi i sve je ovo relativno slabo. Ima još da se igra i znamo da će svaka sljedeća utakmica biti teška", rekao je Musemić.

S druge strane, Baka Slišković odmah je spustio loptu na zemlju i rekao je da ovom pobjedom Zrinjski nije "zakuhao" prvenstvo.

"Ništa nismo zakuhali ovom pobjedom. Mi smo došli odigrati kvalitetno i sa željom da, ako je to moguće, osvojimo tri boda. Bili smo jako disciplinovani i nismo dozvolili Sarajevu da nam pravi probleme. U finišu meča smo se branili, što je sasvim normalno, ali smo na kraju izdržali i ovo će biti veliki stimulans za nas da pokažemo kako nismo zaboravili igrati nogomet", kazao je Slišković.

Podsjećamo, Zrinjski je upisao minimalnu pobjedu protiv Sarajeva rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Mandić u 52. minuti.