Derbi na Koševu
47

Musemić: Idemo na pobjedu protiv Širokog Brijega, prvi smo i tu želimo ostati

Piše: K. H.
Husref Musemić (Foto: N. G./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: N. G./Klix.ba)
Trener Sarajeva Husref Musemić kazao je da njegov tim želi osvojiti tri boda protiv Širokog Brijega u meču 11. kola Premijer lige BiH te da žele zadržati lidersku poziciju.

Sarajevo igra u sjajnoj formi i trenutno su zbog bolje gol-razlike u odnosu na Željezničar prvoplasirana ekipa na tabeli Premijer lige, a u sljedećem kolu očekuje ih duel protiv ljutog rivala Širokog Brijega.

"Igramo u zavidnoj formi u posljednje vrijeme i želimo tako nastaviti. Sigurno je da ulazimo maksimalno koncentrisani i neće nas zavarati teška pobjeda Širokog Brijega i izostanak nekih igrača. Pokušat ćemo igrati kao posljednje četiri utakmice, želimo doći do tri boda. Prvi smo i želimo ostati tu. Pozivam navijače da nam pomognu i budu podrška koja nam je u ovom trenutku veoma bitna. Svi igrači su vjerovatno spremni, Ahmetović je jedini pod upitnikom. Atmosfera je dobra, očekuju nas dvije domaće utakmice i želimo upisati dvije pobjede", kazao je Musemić.

On je rekao da igračima neće dopustiti da osjećaju pritisak.

"Posljednje dvije utakmice smo odigrali kvalitetno, u zavidnoj smo formi i ozbiljno ćemo pristupiti ovoj utakmici. Pritiska nema, ne dozvoljavam da idemo ka tom razmišljanju", dodao je Musemić.

Medijima se nakon toga obratio i Halid Šabanović koji je protiv Krupe postigao prvjenac za Bordo tim.

"Svaka utakmica je bitna, prvi smo i želimo ostati na toj poziciji, gdje nam je uostalom i mjesto. Protiv Širokog Brijega želimo tri boda", kazao je Halid Šabanović.

Meč između Sarajeva i Širokog Brijega na rasporedu je u srijedu od 17:30 sati.