Bez golova
31

Musemić i Žižović zadovoljni nakon podjele bodova na Koševu

Piše: K. H.
Musemić i Žižović u toku utakmice između Sarajeva i Radnika (Foto: K. S./Klix.ba)
Musemić i Žižović u toku utakmice između Sarajeva i Radnika (Foto: K. S./Klix.ba)
Treneri FK Sarajevo i FK Radnik Husref Musemić i Mladen Žižović istakli su nakon remija na Koševu (0:0) između ove dvije ekipe da su zadovoljni osvojenim bodom.

Musemić je kazao da je tokom sedmice imao velikih problema sa bolesnim igračima, a pohvalio je igrače Radnika koji su se bolje snašli na neuslovnom terenu stadiona Koševo.

"Mislim da je ovo maksimum koji se danas mogao izvući, čak je i ovaj bod prevelik. Radnik je igrao jako dobro i bolje se snašao od nas na ovom terenu, a mi možemo biti zadovoljni onim što smo prikazali na terenu. Čitavu nedjelju imamo probleme s bolesnim igračima, Halilović i Sarić su igrali bolesni, Šofranac i Bekić nisu igrali, ali šta je tu je, idemo dalje", kazao je Musemić nakon meča.

S druge strane, Žižović je rekao da je zadovoljan osvojenim bodom, mada je Radnik po broju prilika mogao osvojiti i sva tri boda.

"Moram pohvaliti svoje igrače koji su po ovom teškom terenu ostvarili jedan povoljan rezultat. Iako smo možda mogli osvojiti tri boda, zadovoljni smo i s jednim koji smo osvojili. Idemo utakmicu po utakmicu, nemamo nikakav imperativ, a mi ćemo pokušati skupiti što je više moguće bodova", rekao je Žižović.

Sarajevo u sljedećem meču gostuje kod ekipe Krupe, dok će Radnik na svom terenu igrati protiv Širokog Brijega.