Žele tri boda
17

Musemić i Velkoski oprezni: Neće nas zavarati kriza Željezničara, želimo pobjedu u derbiju

Piše: K. H.
Husref Musemić i Krste Velkoski (Foto: H. M./Klix.ba)
Husref Musemić i Krste Velkoski (Foto: H. M./Klix.ba)
Trener Sarajeva Husref Musemić i kapiten Krste Velkoski pred 117. sarajevski derbi protiv Željezničara poručili su da žele doći do pobjede te da ih neće zavarati trenutna situacija u kojoj se njihov gradski rival nalazi.

Musemić je kazao kako je njegova ekipa favorit na terenu i da će se tako ponašati, ali da se u derbiju nikada ne zna i da jedan detalj može odrediti pobjednika.

"Ni jedna ni druga ekipa nisu napravile dobre uvertire za derbi, ali i to je nogomet. Trenutna forma, kvalitet i položaj na tabeli ništa ne znače u derbiju, neće značiti ni sutra, a ja bih bio zadovoljan ukoliko bi se ponovila prošla utakmica na Grbavici, s tim da mi želimo pobjedu. Favoriti smo na papiru, imamo imperativ pobjede, ali ne razmišljamo o prednosti na tabeli i za nas to nije bitno. Mislim da eventualni kadrovski problemi koje Željezničar ima neće zavarati mene i moje igrače, a što se tiče našeg igračkog kadra, imat ćemo sve igrače na raspolaganju i pozivam sve navijače da sutra dođu na Koševo i uživaju u utakmici", rekao je Musemić.

Trener Sarajeva istakao je da je poraz u Gabeli od GOŠK-a možda stigao u dobrom trenutku i da nije previše uzdrmao njegove igrače.

"Mi imamo neki kontinuitet, dugo nismo pobijedili Željezničar, zbog mnogih stvari, ali to više nije bitno i želimo doći do tri boda u ovom meču. Sigurno je da nas poraz u Gabeli nije puno uzdrmao, poraz se morao desiti i možda se desio baš u pravom trenutku", kazao je Musemić.

Husref Musemić (Foto: H. M./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: H. M./Klix.ba)

Kapiten Sarajeva Krste Velkoski rekao je da njega i njegove saigrače neće zavarati problemi u kojim se Željezničar trenutno nalazi i da se svi raduju sutrašnjoj utakmici.

"Očekuje nas jedna dobra utakmica, znamo da Željezničar ima probleme, ali nas to neće zavarati. Radujemo se ovoj utakmici, a ja pozivam sve navijače da dođu u što većem broju i da uživaju u sutrašnjoj predstavi", kazao je kapiten Sarajeva.

Krste Velkoski (Foto: H. M./Klix.ba)
Krste Velkoski (Foto: H. M./Klix.ba)

Derbi između Sarajeva i Željezničara igra se u subotu od 17:00 sati, a glavni sudija meča je najbolji bh. arbitar Irfan Peljto.