Nogomet
0

Musemić i Trivunović vjeruju u dobar rezultat protiv Rapida

FENA
Nogometaši Sarajeva u četvrtak dočekuju ekipu Rapid iz Bukurešta u okviru drugog pretkola Kupa UEFA.

Mada su Rumuni favoriti u Sarajevu vjeruju da mogu doći do povoljnog rezultata.

"Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi, koja igra moderan i brz nogomet. Brzo se transformišu iz odbrane u napad, tehnički su dobro potkovani, pa nam slijedi težak zadatak. No, i pored svega, nadam se da će moji igrači odigrati na vrhunskom nivou i uz podršku navijača ostvariti povoljan rezultat", rekao je šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić na pres-konferenciji.

Prema njegovim riječima, ekipa nema zdravstvenih problema, pa se očekuje da Sarajevo sutra na teren izađe u najjačem sastavu.

Pouzdani stoper Sarajeva Vule Trivunović istakao je da je atmosfera u ekipi na zavidnom nivou.

"Svi igrači željno očekuju utakmicu. Znamo da igramo protiv veoma kvalitetne ekipe, koja je u prošloj sezoni došla do četvrtfinala Kupa UEFA. Međutim, i pored svog respekta prema protivniku mi ćemo ići na pobjedu", rekao je Trivunović.

Trener Rapida Razvan Lucescu istakao je da Sarajevo ima dobru ekipu, ali da vjeruje da njegova momčad može proći dalje.

"Gledao sam snimak utakmice između Sarajeva i Jedinstva i mogu reći da nećemo imati lagan posao. Sarajevo imaku kvalitetne, fizički i tehnički dobro potkovane igrače. No, ja vjerujem da možemo izboriti dalji plasman. Na nama je veliki pritisak javnosti upravo zbog prošlogodišnjih rezultata. Nadam se da igrači neće podleći pritisku i da će odigrati kvalitetno. Ne bih prognozirao ishod sutrašnje utakmice, bitno mi je da nakon dvije utakmice mi budemo bolji", rekao je Lucescu.

Susret između Sarajeva i Rapida odigrat će se u četvrtak u 20 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.