Nogomet
139

Musemić i Šabić izvršili prozivku, četiri nova igrača u ekipi Mladosti

Klix.ba
(Foto: FK Mladost)
Husref Musemić i njegov prvi asistent Nermin Šabić danas su izvršili prozivku igrača Mladosti i startali sa pripremama za drugi dio sezone. Prozivci su prisustvovala 23 fudbalera među kojima i četiri nova igrača.

Defanzivac Admir Kubat je u Mladost stigao iz gradskog "rivala" Rudara, dok će na probi u narednim danima boraviti Amar Konjhodžić, Anes Vazda i Stefan Bibovski.

Stefan Bibovski je dvadesetšestogodišnji napadač koji je ponikao u Crvenoj Zvezdi, a igrao je još za ekipe Rada i Radničkog iz Kragujevca.

Drugi igrač koji se nalazi na pripremama je bivši kapiten juniora tima sa Koševa Anes Vazda, koji je prethodnu sezonu bio u Olimpiji, ali se odlučio na povratak u BiH. Radi se o izuzetno kvalitetnom veznjaku, koji može da igra na nekoliko pozicija u timu. Napadački orijentisan dugo godina je važio za jednog od najvećih talenata u svojoj generaciji, ali pravu priliku u timu sa Koševa nije dobio.

Treći igrač koji će probati da se nametne je Amar Konjhodžić, koji u Mladost dolazi iz ekipe Slavije, ponikao u Hadžićima jedan dio svoje karijere je proveo u Njemačkoj i Češkoj, a igra na poziciji veznog igrača, odlične motorike i fizičkih sposobnosti.

Ova tri igrača će u narednim danima pokušati da se nametnu šefu stručnog štaba Mladosti Husrefu Musemiću, a ako u tome uspiju putovat će i na pripreme u Makarsku i Antaliju i potpisati ugovore sa premijerligašem iz Doboja.

"Još uvijek nismo odustali od lige za prvaka, jer šesto mjesto nije nedostižno sve dok za to postoje teoretske šanse. Isto tako iako mnogi kažu da je opstanak osiguran mi to tako ne gledamo, na nama je da se borimo u preostalim utakmicama i osvojimo što je moguće više bodova", rekao je šef stručnog štaba Husref Musemić u svom obraćanju novinarima nakon prozivke, te dodao:

"Predsjednik nam je obezbijedio idealne uslove da se što bolje pripremimo za nastavak sezone, a mi ga nećemo razočarati".

Pored novalija na današjnoj prozivci su se pojavili Lalić, Abdulahović (golmani), Galić, Sušić, Laštro, Brkić, Ramović, Isaković, Šišić, Kuzmanović, Maksimović, Musić, Rizvanović, Karahmet, Husić, Hrelja, te juniori Rondić i Mušija koji su već u prvom dijelu sezone ubilježili nastupe za seniorski tim.

Prozivci je prisustvovao i golman Adnan Hadžić koji je došao da se pozdravi sa svojim već sada bivšim saigračima budući da će sutra potpisati ugovor sa tuzlanskom Slobodom, a Musemić će u narednim danima potražiti novog golmana, kao i napadača i zadnjeg veznog koji su mu prioritet u ovom prelaznom roku. Klub su ranije napustili Aldin Šišić, Adnan Hodžić, Darko Bošković, Nemanja Asanović, Lazar Kalajanović i Đenis Šuman.

U narednim danima ekipa Mladosti će trenirati u Visokom do 22. januara kada putuje u Makarsku gdje će ostati do 2. febuara, a potom će 4. februara na finalne pripreme u Antaliju. Planirano je da se odigraju dva kontrolna meča u Makarskoj, tri u Antaliji i generalka po povratku u Kakanj iz Turske. Protivnici ekipi Husrefa Musemića će biti naknadno poznati.