Derbi starih rivala
12

Musemić i Hodžić: Želimo pobjedu i tri boda protiv Čelika, trebamo podršku navijača

K. H.
Trener Sarajeva Husref Musemić je na konferenciji za medije istakao da vjeruje u pobjedu svog tima protiv Čelika u susretu 13. kola Premijer lige BiH koji se igra u petak.

Musemić je rekao da je njegov tim na najbolji mogući način iskoristio reprezentativnu pauzu i da imaju sve uslove da osvoje tri boda protiv Čelika.

"Mislim da smo pauzu iskoristili na najbolji mogući način, još uvijek imamo određene kadrovske probleme jer su Lazić i Hebibović suspendovani, Velkoski je povrijeđen, ali smo favoriti i nadam se da ćemo ostvariti pobjedu. Nalazimo se u situaciji da imamo sve potrebne uslove da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu", kazao je Musemić.

Nakon toga šef stručnog štaba Bordo tima je rekao da njega i njegove igrače neće zavarati nešto lošija atmosfera u Čeliku.

"Čelik na Koševu nema šta izgubiti, doći će rasterećeno s namjerom da naprave dobar rezultat. Znamo da je u klubu bilo turbulencija, primjer toga je što već imaju trećeg trenera u ovoj sezoni, ali nas to neće i ne smije zavarati. Moramo izaći sa željom da osvojimo tri boda i nadam se da ćemo u tome imati podršku navijača", istakao je trener Sarajeva.

Medijima se obratio i defanzivac Sarajeva Dušan Hodžić.

"Čelik ima dobre pojedince, ali smo favoriti i tako ćemo se postaviti od prve minute. Najbitnije je da su se vratili određeni igrači i da svi maksimalno spremno dočekamo ovaj meč. Vjerujem da ćemo ostvariti pobjedu ako budemo pravi", kazao je Hodžić.

Meč između Sarajeva i Čelika igra se u petak od 18:00 sati.