Uoči Željezničara
314

Musemić i Gavrić: Želje za pobjedom ne nedostaje, vječiti derbi je nešto najljepše

D. Be.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Šef stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić kazao je uoči vječitog derbija protiv Željezničara da će njegova ekipa dati sve od sebe da pobijedi te da sve aktere sutra na Grbavici očekuje pravi fudbalski ambijent.

"Ne znam šta bih novo mogao reći kada je derbi u pitanju. Ono što je sigurno jeste da će biti dobar, pravi fudbalski ambijent i pun stadion uz dobar teren i noćni termin. I jedan i drugi tim žele napraviti što bolji rezultat", kazao je.

Musemić je dodao da su igrači Bordo tima odigrali više utakmica nego Željezničar u zadnjih mjesec i po.

Husref Musemić (Foto: T. S./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: T. S./Klix.ba)

"Potrudit ćemo se da odigramo približno kao posljednji derbi, ako je to moguće. Prepuštamo ulogu favorita Željezničaru jer je domaćin, iako to ne igra neku veliku ulogu u derbiju. Igrački kadar je puno bolji u odnosu na utakmicu sa Širokim Brijegom. Gavrić i Lazić nam se vraćaju, a Ahmetović i Hodžić su tu također."

Prvotimac FK Sarajevo Nebojša Gavrić, kojem će ovo biti prvi vječiti derbi, obratio se medijima riječima da motiva i želje za pobjedom na sarajevskom derbiju neće nikome nedostajati.

Nebojša Gavrić (Foto: T. S./Klix.ba)
Nebojša Gavrić (Foto: T. S./Klix.ba)

"Ne treba previše trošiti riječi kada je u pitanju sutrašnja utakmica. Uz dužno poštovanje prema svim ostalim klubovima smatram da je derbi nešto najveće i naljepše što može ponuditi bh. fudbal", kazao je.

Gavrić se zahvalio navijačima Sarajeva na konstantnoj i velikoj podršci.

"I da sutra dođu u što većem broju te da fer i sportskim navijanjem pomognu da dođemo do nova tri boda. Grad Sarajevo se treba ponositi derbijem i nadam se da će sutra biti pravi spektakl na Grbavici", poručio je.