Izjave trenera
74

Musemić: Fizički smo pali, ali su nas navijači digli; Vukas: Zaslužena pobjeda Sarajeva

K. H.
Trener Sarajeva Husref Musemić bio je zadovoljan nakon pobjede njegove ekipe protiv Zrinjskog u derbiju 1. kola Premijer lige BiH rezultatom 1:0, dok je njegov kolega s druge strane Hari Vukas čestitao Bordo timu na zasluženoj pobjedi.

Vukas je prvi dobio riječ nakon meča i rekao je kako je Bordo tim ostvario zasluženu pobjedu, a on smatra da je Zrinjski u prvom poluvremenu propustio svoje ključne prilike.

"Čestitam Sarajevu na zasluženoj pobjedi. Dali su nam pogodak na početku drugog poluvremena koji nas je nekako presjekao, mi smo igrali svoju igru, oni su se dobro branili i na kraju je presudio taj jedan pogodak. Mislim da smo svoje prilike propustili u prvom poluvremenu gdje smo trebali biti hrabriji i učitkovitniji, ali šta je tu je, idemo dalje. Očekuje nas posebna utakmica protiv Veleža, igrat ćemo u najboljem sastavu i očekujemo pobjedu", kazao je Vukas.

S druge strane, Musemić je rekao da je ovo bila još jedna zahtjevna utakmica za njegove igrače i da će im dobro doći sedam dana odmora do narednog meča.

"Znali smo da će biti teška utakmica, sve čestitke mojim igračima na maksimalnoj borbenosti i pobjedi. Na kraju smo se morali braniti, pali smo fizički i najbitnije je da smo osvojili tri boda. Navijači su nas podržali kada smo fizički pali, mi smo znali da s njima ne možemo ići na posjed lopte i zbog toga smo ih čekali iz kontranapada. Imamo sedam dana do naredne utakmice, imat ćemo vremena da se oporavimo", kazao je Musemić.