Mladost - Široki
12

Musemić: Dali smo gol na vrijeme; Sablić: Zaslužili smo bod

Piše: E. B.
Musemić i Sablić
Musemić i Sablić
Mladost je u 7. kolu Lige za opstanak savladala Široki Brijeg minimalnim rezultatom 1:0 i na taj način obezbjedila opstanak u Premijer ligi BiH.

Trener domaće ekipe Husref Musemić bio je zadovoljan kranjim ishodom meča.

"Očekivali smo tešku utakmicu. Dali smo gol na vrijeme, bilo je situacija kad smo još mogli riješiti utakmicu, ali bilo je situacija i u drugom poluvremenu gdje smo imali sreće. Imali su stativu i još jednu šansu, ali to je sve sastavni dio nogometa. Red je bio da i mi imamo malo sreće jer u prethodnim utakmicama. Čestitam igračima, borili su se koliko su mogli, igra nije bila na nekom velikom nivou, ali u ovom trenutku najbitnije je da smo osvojili tri boda i riješili pitanje opstanka u ligi", rekao je Musemić.

Njegov kolega na drugoj strani Goran Sablić smatra kako je njegova ekipa zaslužila barem jedan bod.

"Nije ugodno izgubiti i ne možemo biti zadovoljni. Što se tiče same utakmice, mislim da smo je odradili dosta dobro i da smo zaslužili bod. Imali smo svoje prilike, primili smo gol i nakon toga samo imali dosta dobru kontrolu nad utakmicom iako je i Mladost imala svojih šansi", rekao je Sablić koji je zajedno sa ekipom već skoncentrisan na finale Kupa protiv Sarajeva.

"Okrećemo se Kupu, što je naš prioritet. Znamo da nas čekaju dvije izuzetno teške utakmice. Maksimalno ćemo analizirati protivnika, pripremiti se i pokušati odigrati što bolje i napraviti pozitivan rezultat u prvoj utakmici, to jest ne izgubiti na Koševu", rekao je Sablić.