Trener Tuzla Cityja
505

Musemić: Čestitke Željezničaru na dobroj partiji, pogodili smo s izmjenama

N. K.
Husref Musemić (Foto: A. K./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: A. K./Klix.ba)
Trener Tuzla Cityja Husref Musemić bio je prezadovoljan nakon što je njegova ekipa večeras na stadionu Tušanj u drugom kolu Premijer lige BiH savladala Željezničar rezultatom 2:1.
"Bila je to teška utakmica kao što smo i očekivali da će biti. Željo je dobro stajao na terenu i bio je izuzetno opasan iz tranzicije. Mislim da je ključni trenutak utakmice bio brzi izjednačujući gol nakon Željinog vodstva. Potom smo postigli i drugi gol te dobili punu energiju koju smo tražili kroz cijelu utakmicu. Čestitam Željezničaru na dobroj utakmici", rezimirao je utakmicu Musemić pa se osvrnuo na dva potpuno različita poluvremena.

"Mislim da su izmjene napravile rezultat. Napravili smo dvije-tri rokade u našem timu i to je dalo rezultat. Tako je bilo danas, ne znači da će uvijek biti tako. Izmjene su nam realno donijele dobru igru u posljednjih 15 minuta", podvukao je Musemić.

Tuzla City u narednom kolu gostuje aktuelnom prvaku Borcu, što je treća teška utakmica nakon mečeva sa Sarajevom i Željezničarom.

"Vidjet ćemo šta će biti na toj utakmici. Mi moramo igrati. Borac ima u četvrtak evropsku utakmicu. To će za njih biti energetska potrošnja. A na nama je da tu potrošnju pokušamo iskoristiti i ostvariti dobar rezultat" poručio je Musemić.