Trener Sarajeva
49

Musemić: Bodovi protiv Slobode su nam neophodni u ovom trenutku

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometaši Sarajeva gostovat će Slobodi u subotu, a utakmicu na stadionu Tušanj najavio je šef struke Sarajeva, Husref Musemić.

"Kako Sloboda, tako je i Sarajevo pod moranjem u ovom kolu. Tako da, sigurno nas očekuje teška i neizvjesna utakmica. Sloboda je uvijek motivisana protiv Sarajeva, a nama su bodovi neophodni u ovom trenutku. U bodovnom smo zaostatku i nadam se da nećemo praviti greške kao protiv Krupe. Radili smo na ispravljanju nedostataka, pa ćemo vidjeti šta će nam donijeti utakmica u subotu", rekao je Musemić, osvrnuvši se na zdravstveno stanje u ekipi.

"Svi igrači su na raspolaganju osim Marka Mihojevića. Ostalih problema u ekipi nemamo. Nijedan igrač nije suspendiran zbog kartona, te nemamo problema sa povredama. Mladi reprezentativci su se vratili poslije desetak dana sa svojih reprezentativnih obaveza i vidjet ćemo ko će konkurisati za tim", istakao je Musemić.

Reprezentativnu pauzu u prvenstvu ekipa Sarajeva je iskoristila kako bi odigrala dvije prijateljske utakmice. Izabranici Musemića su pobijedili Janju (5:0) te Radnik iz Hadžića (7:0).

"Utakmica je uvijek korisna i pokaže nešto, bez obzira protiv kakvog protivnika igrate. Ako ništa, pokaže karakter igrača. Nama su ove utakmice dobro došle i ono što smo vidjeli uticat će prilikom pravljenja sastava za Tuzlu", zaključio je Musemić.