Nogomet
0

Musemić: Bez voljnog momenta nikoga ne možete pobijediti

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Nogometaši Slobode u pauzi prvenstva boravili su na mini pripremama u Etno selu "Stanišići", a nakon toga gostovali su u Živinica, gdje su u revijalnoj utakmici pobijedili drugoligaša Slavena rezultatom 4:1.

Za trenera Husrefa Musemića bila je to prilika da se vidi koliko je ekipa osvježena i s kakvim izgledima dočekuje do sada neporaženu Mladost iz Doboj Kaknja.

"Čeka nas teška utakmica. Mladost nema poraza, imaju kvalitet, igraju na zavidnom nivou. Nadam se da su moji igrači poslije poraza od Krupe shvatili da bez voljnog momenta nikoga ne možete pobijediti", kazao je za Fenu trener Musemić.

Potvrdio je da se u "Stanišićima" dobro radilo, ali i razgovaralo. Na pitanje ima li među brojnim "rezervistima" igrača koji su nezadovoljni što pretežno sjede na klupi, Musemić je odgovorio: "Ako nekom igraču dam šansu, nema razloga da ne odigra kako treba. U Krupi smo imali 14 igrača, a ne zna se koji je bio gori. Onaj ko dobije šansu da igra, mora je iskoristiti. U protivnom, povjerenje će dobiti drugi".

Sloboda se na proljeće na Tušnju propisno namučila protiv ekipe iz Doboj Kaknja (2:0), a gosti su ostavili sjajan utisak i imali su više prilika da ostvare povoljan rezultat.

Stoper Haris Mehmedagić komplimentira ekipi Mladosti, ali kaže da njegova ekipa treba misliti o sebi.

"Mladost zaslužuje respekt i nisu bez razloga na drugoj poziciji. Ipak, smatram da je sve na nama i da ćemo prevashodno mi odlučivati o ishodu susreta. Ako damo sve od sebe i od početka utakmice uđemo maksimalno, smatram da možemo doći do pozitivnog rezultata", rekao je Mehmedagić na konferenciji za novinare.

Musemić je najavio da će biti manjih izmjena u ekipi. Umjesto Aldina Džidića u startnoj postavi bit će Ivan Kostić.

Novi igrač Eldar Hasanović još nije registrovan i neće biti u kombinanciji za sastav ekipe.

Utakmica Sloboda - Mladost igra se u nedjelju od 16:30 sati.